Ford’un 10 koltuklu yeni Transit Smart Energy Konsept minibüsü 4 saatlik şarjla 150 kilometre sürüş menzili sunuyor.

Transit Smart Energy Konsept Tanıtıldı

Ford’un Almanya’daki Merkenich Teknik Merkezi mühendisleri tarafından geliştirilen konsept, StreetScooter WORK XL ile aynı batarya-elektrik aktarma organı teknolojisine sahip bir Ford Transit şasisi kullanıyor.

Isıtma sistemi enerji kullanımını yüzde 65’e varan oranda azaltmak için güç aktarma organı bileşenlerinden, dışarıdaki havadan ve kabin içindeki havadan kaynaklı atık ısıdan yararlanan yenilikçi bir sıcak hava sistemi sayesinde menzilde yüzde 20’lik artış sağlıyor.

Isı kaybını azaltmak için yarıya kadar açılan kayar kapı, yolcu tarafından akıllı bir cihaz kullanılarak kumanda edilebiliyor. Isıtma, havalandırma ve klima fanı kapı açıldığında otomatik olarak devre dışı bırakılıyor.

“Business-class” standartında ıstımalı yolcuk koltukları ve yüzeyler, yolcuların kendi sıcaklıklarını kontrol etmelerini sağlıyor ve büyük kabin için gereken enerjiyi azaltıyor.

Koltuk ısıtması, kabin aydınlatması, yolcuların mobil cihazları için kablosuz şarj dahil entegre elektrik sistemlerine güç sağlamak amacıyla 12 voltluk bir bataryayı şarj eden, tavana monte edilmiş 6 güneş paneli var.

Yolcu kapısı ile oturma alanı arasında, yolcu inip binerken ısı kaybını daha da azaltan ve yolcuları dışarıdaki hava koşullarından koruyan polikarbonat separatör bulunuyor.

Soğuk yüzeylerle teması azaltan ve ısı kaybına karşı yalıtım sağlayan, havalandırmalı çift camlar da yer alıyor. Kabin sıcaklığına göre ayarlanan ortam aydınlatması ile sıcaklık için kırmızı ve serinlik için mavi yolcuların kabin sıcaklığı algısını bilinçaltı bir şekilde etkiliyor.

Kabinde ısı kaybını daha da azaltan yalıtılmış arka zemin ve tavan yer alıyor.

Ford, bu yılın sonuna doğru Transit Smart Energy Concept’in rüzgar tüneli testlerinin tamamlanmasının ardından yol denemelerine başlamayı öngörüyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version