ABD’li otomobil devi Ford, şirketin geleceğiyle ilgili hayranlarını heyecanlandıracak yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Firmanın içinde Fusion‘un da bulunduğu tüm sedan modellerinin fişini çekmiş olması, bu yeniliklerin başında yer alıyor.

Özellikle ABD genelinde satışa çıkacak olan tüm yeni Ford’ların crossover, SUV ve kamyonet olması bekleniyor. Bu yeni makinelerden birisi de performans odaklı geliştirilen ve 2020’de satışa sunulması planlanan elektrikli SUV modeli olacak.

Ford geri adım atmak zorunda kaldı

Bahsi geçen araba ilk kez duyulduğunda, otomobil siteleri bu aracın Mach 1 ismini taşıyacağıyla ilgili haberler yaptılar. Ancak ABD genelindeki hayran kitlesinin bu marka tercihini hiç beğenmediklerine dair olumsuz geri dönüş yapması, Ford‘u başka bir isim seçmeye itmiş gibi gözüküyor.

Şu aşamada nihai karar verilmiş değil. Ancak muhtemelen Mustang‘e ait Mach 1 isminin başka bir arabada kullanılmasına şahit olmayacağız.

Mach 1 nedir?

1968 yılının Ağustos ayında görücüye çıkan Ford Mustang’in performans odaklı paketinin ismi Mach 1 idi. Mustang hayranlarının gönlünü fetheden aracın elektrikli bir SUV’da kullanılacak olması, bu sebeple ABD’li fanları hayal kırıklığına uğratmış olabilir.

Performans ve tasarımın ideal bileşimi

Henüz ismi tam belli olmasa da yeni elektrikli SUV modelinin ön yüzünde Mustang’i andıran bir tasarıma ev sahipliği yapacağı biliniyor. İnanılmaz tasarruflu elektrik motoruyla 483 kilometrelik menzile kavuşması planlanan araç, performans ve tasarımın ideal dengesini temsil edecek. Ancak daha fazla detaylı bilgi için bir süre daha beklemek zorundayız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version