Bundan üç yıl kadar önce Toyota, şehir içi sık seyahat eden bekarlar için ideal modeli Yaris’in sınırlı sayıda üretilecek yüksek performanslı versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Yaris GRMN’i (Gazoo Racing Meisters of the Nurburgring) görücüye çıkarmıştı.

Bilindiği üzere Gazoo Racing çoğunlukla ralli arabaları tasarlayan bir modifikasyon şirketi ve araçlarının çoğunda hep aynı kamuflaj şeklindeki kaplamaları kullanıyor. Bu yönüyle Yaris modeli de ralli arabasını andırıyor ve süperşajrlı motorun ürettiği 209 beygirlik yüksek güçle pistin tozunu atmaya hazır olduğu mesajını veriyordu.

Bizzat başkan test etti

Bugün geldiğimiz noktada ise Toyota ve Gazoo Racing, Toyota GR Yaris adını taşıyan yeni modelini resmen duyurdu. Toyota’nın Başkanı Aiko Toyoda’nın da yer aldığı tanıtım filminde kendine “Morizo” lakabını veren ünlü iş adamının direksiyon başına geçtiği ve Yaris GR’ı bizzat test ettiği görülüyor. Ancak ne yazık ki videonun geri kalan hiçbir kısmında aracın teknik özelliklerine temas edilmiyor. Sadece agresif dış gövde tasarımı ve dikkat çeken araç kaplaması, o kadar.

Bir de araç hareket ettiği zaman sürekli dört çeker olduğu kolaylıkla fark edilebiliyor. Böylelikle minik ve sevimli tasarımıyla hatırladığımız Yaris, rallici kuzenleriyle aynı özelliğe kavuşmuş.

Ocak’ta lansmanı yapılacak

Şuan için lansmanı yapılmayan GR Yaris’in çıkışı, Ocak ayında Tokyo’da düzenlenecek olan etkinlikte gerçekleşecek. Muhtemelen araçta kullanılacak güç ünitesinin detaylarına da lansmanda kavuşmuş olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version