Gelecekte çevre sorunları en büyük sorunlar olacak. Küresel ısınma şimdiden kendisini göstermiş durumda. Doğa felaketinin önüne geçmek için ise önemli adımlar atılıyor. Biliyorsunuz otomobil sektöründe de bu duruma karşı alınan önemli önlemler var. Genelde elektrikli araç haberleri bu noktada dikkatimizi çekiyor ama bu sefer farklı bir gelişme var. Bu kez lastik devi Continental, geleceği lastiği konseptiyle Continental Conti GreenConcept lastiğini tanıttı.

Geri dönüştürülebilir ve plastik etkisini en aza indiren yeni lastikler, yeşil dünya konseptinde tanıtıldı ve bir hayli dikkat çekti. Yeni nesil lastik teknolojilerinin neler olduğunu gösteren seri, bir dönemin değişmesine neden olabilir.

Continental Conti GreenConcept Lastiğin Özellikleri Neler?

Lastiğin en büyük özelliği %50’sinin geri dönüştürülebilir olması. Yenilenebilir ve geri dönüştürülen malzemelerden üretilen lastik, bu yönüyle fark yaratacak. Lastiğin, yenilenebilir malzeme tarafında oldukça ilginç ürünler kullanıldığını görüyoruz.

Yenilenebilir ürünlerde bitkisel yağlar, reçineler, pirinç kabuğu külünden silikat, karahindibadan elde edilen doğal kauçuk gibi birçok bio materyaller kullanılmış. Bu bile önemli adımken lastiğin %17’lik kısmı da geri dönüştürülebilir malzemelerden elde edilmiş.

Bu sayede de petrolden elde edilen malzemelerin oranı çok ciddi bir şekilde düşürülmüş. Yarı yarıya düşüş söz konusu.

Geri dönüştürülmüş malzemelerin içerisinde de çok fazla çeşit var. Geri dönüştürülebilen çelik, pet plastik malzemeleri gibi birçok malzemeden yararlanılmış. Özellikle burada geri dönüştürülebilir pet şişelerden elde edilmiş olan Polyester malzeme dikkat çekiyor.

Bu malzeme lastik gövdesinde de kullanıldığı için önemli. Zaten marka da Continental Conti GreenConcept serisinde buna dikkat çekecek açıklamalar yaptı. 4 lastik için ortalama 60 adet geri dönüştürülebilir plastik şişe kullanıldığı açıklandı.

Lastiğin tüm bu yapısı ne kadar çevreci olduğunu gösteriyor. Ama ikinci kısımda lastiğin teknik özellikleri de etkisi de var. Burada da önemli artılar söz konusu. Bir kere lastik %40 oranında daha hafif. Yeni yanak tasarımı ve sırt desenleriyle beraber %40’lık daha hafif olmasının avantajı büyük.

Düşük yuvarlanma direnci ile elektrikli araçların menzil değerlerini %6-7 oranında arttıracağı da söylenen Continental Conti GreenConcept, daha çok çevre dostu araçlarda yer alacak. Serinin ne zaman kullanılabilir olacağı ise açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version