Hyundai’nin bir alt markası olarak tanımlayabileceğimiz Genesis, tarihinde ilk kez bir SUV modeli üretti. Şimdilerde GV80 adını taşıyan bu modelin görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı. SUV’un üretiminde arkadan itişli bir platform kullanmayı tercih eden Genesis, model kataloğunu da bu şekilde zenginleştirmiş oldu.

Farklı opsiyonlara ev sahipliği yapıyor

GV80’i satın almak issteyen alıcılar, 5 veya 7 koltuk konfigürasyonu arasında seçim yapabiliyorlar. GV70, G80 ve G90 sedan modellerinin yanında sıralanacak olan GV80 şuan için RWD platformu üzerine inşa edilmiş olsa da ileride AWD yani sürekli dört çeker seçeneği de sunulacak. Bu arada şirket yetkililerince GV80’de yer alan “V” harfinin İngilizce’de “versatility” olarak geçen “çok yönlülük” değerine vurgu yaptığı ifade edildi.

İlk kez 2017’de karşımıza çıkmıştı

Genesis, alıcılara verdiği sözde GV80’in birçok farklı motor seçeneğiyle satışa hazır hale geleceğini belirtti. Muhtemelen detaylar önümüzdeki haftalarda belli olur. Öte yandan SUV’un iç ve dış tasarımına baktığımızda bu modelin aslında 2017’de New York’ta düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkan GV80 Concep olduğunu anlayabiliyoruz.

Ayrıca modelin tasarımı Genesis’in Güney Kore, ABD ve Almanya’daki tasarım stüdyolarının ortak çabası sonucu ortaya çıkmıştı.

Satışına hemen başlanacak

Ocak ayı içerisinde Güney Kore sınırları kapsamında satışının başlayacağı belirtilen araç, 2020 yılı içerisinde uluslararası mecrada lansmanını gerçekleştirecek ve siparişleri kabul edecek. Merak edilen diğer birçok detay da aracın çıkışına doğru netlik kazanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version