Hyundai çatısı altındaki lüks otomobil markası Genesis, yeni nesil lüks sedanın 2021 modelini resmen tanıttı. Mercedes E-Class, BMW 5 Serisi ve Audi A7 ile rekabet edecek kadar görkemli duran ikinci nesil G80, GV80 modelinden aşina olduğumuz bazı tasarım çizgilerine ev sahipliği yapıyor.

Hatırlayanlar çıkacaktır: İlk nesil Genesis G80 modeli çok daha sadece bir dış görünüme sahipti. Yenilenen kasada ise neredeyse tüm lüks sedanların ortak özelliği olan gösterişli ızgara tasarımı ilk bakışta göze çarpıyor.

Baştan aşağıya yenilenen arkadan itişli ve alüminyumdan imal edilen bir platform üzerine yükselen yeni Genesis G80, mevcut modele kıyasla daha uzun ve yere daha yakın. Dingil aralığında ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ancak sahip olduğu değerlerle G80’in E-Class veya 5 Serisi’nden daha uzun olduğu açık.

Motoru küçülse de daha fazla tork üretiyor

Her ne kadar yeni G80 çok daha uzun bir araba olsa da, selefinden 110 kilogram daha hafif. Ayrıca birçok farklı güç ünitesine ev sahipliği yapabiliyor. Giriş seviyesi modelde turboşarjlı 2.5 litrelik 300 beygir güç üretme kapasitesindeki motor tercih edilmiş. Daha hafif olan bu motorun bir önceki modelden daha çok tork ürettiği belirtiliyor.

İşte satışa çıkacağı tarih

Elde ettiğimiz bilgilere göre 2021 Genesis G80 ilk etapta Güney Kore’de bu ay içerisinde satışa çıkacak. ABD’ye ilk teslimatların ise bu yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilmesi bekleniyor. Şuan için herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmış değil ancak Alman muadillerinin fiyatı 50 ila 70 bin dolar arasında değişiyor. Muhtemelen Genesis tarafından bu fiyat aralığında bir ücret politikası izlenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version