Hyundai’nin lüks modelleriyle bilinen alt markası Genesis’in rakiplerine karşı en büyük eksikliği, hiçbir SUV modelinin kataloğunda yer almıyor oluşuydu. Ta ki bugüne kadar. Geldiğimiz noktada şirket GV80 adını verdiği yeni lüks SUV modelini görücüye çıkarmış bulunuyor.

Güney Kore’de gerçekleştirilen lansmanda görücüye çıkan aracın baştan aşağıya yenilenen G80’den ilham alınan tasarım çizgilerine ev sahipliği yapması dikkatli bakışlardan kaçmadı. Yedi koltuğa kadar konfigüre edilebilen aracın isminde kullanılan “V” harfi, İngilizce’de “Çok yönlülük” anlamına gelen “Versatility” kelimesini temsil etmesi için tercih edilmiş.

İlk işaretler 2017’de gelmişti

Aslına bakılırsa SUV modelinin çıkacağı önceden belliydi. İlk kez 2017 yılında Genesis, GV80’in çizgilerinde bir konsept SUV aracını görücüye çıkarmıştı. Bir bütün halinde ön farları oluşturan dört ayrı şerit, G80’de de kullanılan özgün ızgara tasarımı gibi çizgiler o günden bu güne doğrudan taşınmış.

22 inç büyüklüğündeki jantların üzerine yükselen araba, pırlantaları andıran desene sahip ızgarasıyla gerçekten göz alıcı bir güzelliğe bürünmüş. Yüksek mukavemetli çelikten imal edilen modelin kapıları, tavanı ve arka tamponu ise alüminyumdan imal.

2 farklı motor seçeneği var

2.5 litrelik turboşarjlı dört silindirli motorun yanı sıra 3.5 litrelik çift turbolu V6 motor seçeneğinin de müşterilere sunulacağı elimize ulaşan bilgiler arasında.

Her iki motora da sekiz ileri otomatik şanzıman eşlik edecek. Sürekli dört çeker kullanmak isteyen müşterilerin ise opsiyon farkını ödeyerek AWD’e geçiş yapabilmesi mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version