Bundan iki buçuk yıl kadar önce Kia, Telluride ismini taşıyan yeni SUV modelinin konseptini ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen fuarda görücüye çıkarmıştı. Aradan geçen süre zarfında model yeniden revize edildi, son rütuşları verildi ve 2020 Kia Telluride bu kez New York Moda Haftası etkinliklerinde tanıtıldı.

Yeni bir otomobil modelinin “Moda haftası” gibi alakasız bir etkinlikte tanıtılması şaşırtıcı gelebilir. Ancak bunun sebebi, moda tasarımcısı Brandon Maxwell‘in Kia’yı yeni modelinin tanıtılması karşılığında çocukluğunun geçtiği Marfa şehrindeki okula bağış yapmaya ikna etmesinden başka bir şey değil. Öte yandan arabanın Maxwell’in bahar ve yaz ayları kreasyonuna uygun renklerle donatılmış olması da gözlerden kaçmadı.

Kesinlikle muhteşem gözüküyor!

Konsept modellerle seri üretim bandına giren modeller arasında ufak tefek farkların olması otoritelerce normal kabul ediliyor. Ancak görünüşe göre Telluride için bu durum söz konusu değil. Off-road tamponları, tepe lambaları, merdiven ve yedek lastik gibi bir SUV’da olması gereken her şey araçta aynen yerini almış. Ön far ve ızgara tasarımı konseptten ödünç alınmış, ancak arabanın genel olarak daha kavisli bir görünüme kavuşturulduğu söylenebilir.

Teknik özellikleri gizemini koruyor

İlginç bir şekilde Kia halen daha Telluride’nin teknik ve donanımsal özelliklerini kamuoyuyla paylaşmış değil. Yine de araca dair edindiğimiz bazı bilgiler mevcut. Bunların başında Telluride’nin 8 koltuğa sahip olabileceği, mevcut 7 koltuklu Sorento’dan daha uzun ve geniş olduğu bilgisi geliyor.

Kaputun altında V6 motorun bulunacağı konuşulan yeni modelin fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı ise ilerleyen günlerde belli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version