Renault Kiger, bir proje olarak duyurulduğu ilk an Cross modellerine çok iyi bir alternatif geleceği iddia edilmişti. Renault Captur modelinde elde ettiği tecrübe ile markanın, yeni nesil bir araç sunacağı söylenmişti ve bu aracın ne zaman tanıtılacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İşte yeni seri hakkında merak edilen sır perdesi kaldırıldı. Henüz konsept olsa da yeni araç tanıtıldı. Üretim versiyonunda değişiklikler olacak mı bilinmez ama aracın konsept hali bir hayli dikkat çekti. Biz de hemen yeni aracı sizlere sunalım dedik ve incelememizi yaptık. O zaman geçelim bakalım yeni seri neler getirmiş?

Renault Kiger Benzersiz Bir Tasarımla Gelecek

Önce şunu söylemek lazım ki bu modelin Avrupa pazarının dışında tutulması bekleniyor. Daha geniş pazarlar hedef alınacak. 4 metrenin altında kalan uzunluk değeri ile dikkat çekecek cross, kompakt bir tasarımla gelecek.

Aracın ön kısmı minimalize bir tasarıma sahip olacak. Izgara alanı çok geniş tutulmayacak. Sadece markanın logosu bir hayli büyük tutulacak. Ön kısımda tüm sıra boyunca uzanacak olan gündüz LED farlarının yanında hemen altta yan yana 3 nokta şeklinde farlar kullanılacak.

Işıklandırmanın konsept model sonrası değiştirildiği görülebilir ama bu hali ile çok etkileyici bir görüntüsü olduğunu söylemek gerekiyor.

Farklı bir çıta tasarımına sahip olan tavan bölümü dışında aracın arka kısmında da C formundaki stop lambaları konuşacak. Stop lambalarının çok dikkat çektiğini üstüne basa basa söyleyelim.

Alt tarafa indiğimiz zaman, yeşil bir hat üzerinde süslenmiş olan tampon ve yine standartların dışında kalan bir egzoz çıkışı olacak.

Asimetrik yeni jantlar ve parçalı renk tasarımına sahip olan Renault Kiger modelinin seri üretim versiyonunun ne zaman duyurulacağı ise net olarak belirtilmedi. Şimdilik motor bilgileri gibi rakamsal veriler yok ama 2021 yılında bu konuda da bilgilere ulaşacağımızı düşünüyoruz.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version