Honda, Çin’de düzenlenen otomobil fuarında yeni SUV modelinin detaylarını paylaşmıştı. HR-V modelinin yeni tasarım dilini gösteren tanıtımın ardından, teknik özellikler de açıklanmıştı. Fakat iç mekanın yani aracın kabin kısmının nasıl gözükeceği konusunda bir bilgi verilmedi. Bu konuda ise beklenen açıklama sonunda yapıldı. Honda, araçlarında kullanılacak olan yeni iç mekan tasarımını paylaştı. Honda Civic Sedan modelinde de kullanılacağı söylenen iç tasarım yapısının bir hayli değiştiğini görüyoruz.

Honda Civic Sedan Modelinde de Kullanılacak Yeni İç Dizayn Nasıl Olacak?

Paylaşılan görsellerle bundan sonra Honda araçlarında nasıl bir konsol yapısının olacağını anladık. Görsellere bakıldığı zaman, aracın orta kısmında yani tam göbekte tamamen yeni bir multimedya ekran kullanılacağı ortaya çıktı. Bu multimedya ekranının şeffaf olacağı konusunda bilgiler var ama araçtan araca da değişim olacaktır.

Diğer taraftan multimedya ekranının hemen altında ise klima kontrol tuşları yer alacak. Orta kısımda ise boydan boya uzanan ızgaralar kullanılacak gibi gözüküyor.

Alt kısımda ise yeni vites topuzunu göreceğiz. Buraya kadar olan kısımda ortaya çıkan tek detay şu ki araçların iç tasarımı çok sade olacak. Honda Civic Sedan modelinde de aynı yapının olacağı daha önce sızdırılmıştı.

Marka zaten bu yeni tasarım dilinin kullanılacağı ilk aracın da 2021 Honda Civic Sedan olacağını işaret ediyor.

İç tasarım kısmında dikkat çeken son kısım ise direksiyon bölümü. Direksiyon üzerinde çok sayıda kontrol butonu yer alacak. F1 tarzı vites yapısı göreceğiz ve ön kısımda yine dijital bir ekran yer alacak. Yeni araçlarda kullanılacak olan bu tasarım dilinin ne kadar sevileceğini de göreceğiz.

Şimdiden yeni tasarım yapısı ile ilgili eleştiriler de gelmeye başladı. Bakalım Civic modelinde yeni tasarım dili nasıl karşılanacak? Aşağı yeni Civic için konuşulan iç tasarım yapısının görsellerini ekliyorum. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version