Tokyo Otomobil Fuarı, her açıdan renkli geçiyor. Son kullanıcılar için düşünülen yeni araçlar bir yana, özel konsept modeller de bir bir tanıtılmaya başladı. Bu modeller içerisinde en çok dikkat toplayanı da Honda Civic Type R-GT konsept modeli oldu.

Konsept modeli olması nedeniyle henüz aracın teknik özellikleri belli değil ama ilk görseller bile araca hayran bıraktırdı diyebiliriz. Pistleri süsleyecek olan bu yeni model için hangi araçtan beslenildi ve aracın özellikleri hakkında neler biliyoruz bakalım.

Honda Civic Type R-GT Konsept Modelinde Neler Sunuluyor?

Bir kere aracın Civic Type R modeli üzerinden yükseldiğini söylemek lazım. Ama tabii ki temel versiyon üzerine çok fazla oynama var. Aracın genel renklerinin beyaz, kırmızı ve mavi üzerine kurulu olduğunu görüyoruz.

En çok dikkat çeken kısım ise arka kanat. Spoyler o kadar büyük ki neredeyse aracı arkadan kapatmış desek yeridir. Zaten görsellerde de bunu net olarak göreceksiniz.

Yine body kısmında da çok kaslı bir araca yer verildiğini net olarak söyleyebiliyoruz. Konsept versiyonun, pist versiyonuyla ne kadar aynı düzeyde olacağı net değil ama aracın pist testlerinin de Yaz aylarına doğru başlaması bekleniyor.

Pistlerde NSX-GT’nin yerine geçeceği düşünülen aracın tüm testleri başarılı gidecek olursa, bu durumda seriyi yeni yarış canavarı olarak görme şansımız olacak. Fakat testlerin bile yaz aylarında yapılacağını düşünecek olursak, Honda Civic Type R-GT modelini hemen göremeyeceğiz.

En iyi ihtimalle serinin 2024 yılında pistlerdeki yerini alması bekleniyor. Ama yarış performansı konusunda ortaya neler konur bunu teknik özellikler açıklandığı zaman göreceğiz. Teknik özelliklerin açıklanmasına uzun bir zaman var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version