Honda, yıllardı çalışmalarına devam eden ve Civic üretimi gerçekleştiren fabrikasını kapattı. Gebze’de yer alan fabrika, geçtiğimiz hafta içerisinde son üretimini de gerçekleştirdi ve artık HABAŞ’a devredildi. Tabii ki araç üretimi son buldu ve bir dönem kapandı ama çok merak edilen bir konu daha vardı. O da Honda’da çalışanlara ne olacak? Bu konuda da bazı bilgiler ortaya çıktı. Honda’nın kapanan fabrika için çalışanlarına ne kadar tazminat ödediği gözüktü.

Honda, Çalışanlarını Unutmadı

Ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak Japon devi Honda, çalışanlarını unutmamış. Bir veda partisi düzenleyen Honda, önce özel kutularda her çalışanına bir Cumhuriyet altını hediye etmiş. Sonrasında ise 1.200 çalışan için kıdem tazminatlarının ödendiği belirtiliyor.

Kıdem tazminatları çalışanların zaten alması gereken hakları. Bir de üzerine çalışanlar işten çıkarıldığı için 8 maaş kadar bir ihbar tazminatı daha verildiği ortaya çıktı. İşsiz kalan çalışanlar için bu ödemelerle beraber bir miktar destek olan Honda, bunun üzerine bir de maaş ikramiyesi dağıttı.

Çalışanlara Maaş İkramiyesi

Çalışanlara bir de kapanış tazminatı verdiği söylenen Honda’nın, 10 yılın üzerinde çalışanlara 48 maaşlık bir ikramiye verdiği ortaya çıktı. 10 yıldan az çalışanların ise 40 maaş kadar tazminat alması durumu söz konusu olacak.

Tüm bu ödemelerle beraber Honda’nın çalışanlarına 700 milyon TL civarında bir ödeme gerçekleştirdiği söyleniyor. Her ne kadar fabrikayı kapatmış olsa da marka, en azından çalışanlarını unutmamış.

Bir daha ülkemize döner ya da üretim alanında farklı adımlar atar mı bilemiyoruz ama yıllardır markanın ülkemizde popüler markalardan biri olarak devam ettiği de kesin. Bakalım bundan sonraki süreçte Japon devi hakkında nasıl gelişmeler yaşanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version