Bugüne dek yarış pistlerinde boy gösteren en minimal araçlardan biri, kuşkusuz Ariel Atom. İngiltere menşeli butik yarış arabası üreticisi Ariel tarafından piyasaya sürülen Atom 4, bu ikonik modelin tasarım çizgilerini günümüze modern bir çizgiyle beraber taşımayı başarmış bulunuyor. Ariel Atom 4‘ün kalbinde ise 320 beygir güce sahip Honda Type R turbo motor yer alıyor.

Hız değerleri tatmin edici

Motorun isminde yer alan Type R ibaresinden de anlaşılacağı üzere Ariel Atom 4 inanılmaz derecede hızlı ve performanslı bir model haline gelmiş. 0’dan 100 km/s’ye sadece 2.8 saniyede çıkan arabanın 160 km/s hıza ulaşması 6.8 saniye kadar sürüyor. Üstelik yeni motorla birlikte Atom 4‘te daha büyük ve tüp şeklinde bir şasi tercih edilmiş.

Yol tutuşu artık daha güçlü

Atom 4’te yer alan değişikliklerin listesine baktığımızda karşımıza baştan aşağıya revize edilen süspansiyon ve direksiyon çıkıyor. Bu da zaten yol tutuşu çok güçlü olan modelin artık yere -tabiri caizse- yapıştığının bir göstergesi.

Keza yeni motorun sağladığı performans artışı, soğutma ve fren sistemlerinin de güncellenmesini zorunlu kılmış. Aerodinamik performansı iyileştirilen aracın artık rüzgarı daha rahat delip geçmesi ise cabası.

Fiyatı el yakıyor

Ariel, Atom 4‘ün üretimine 2018’in son aylarına doğru başlayacak ve satışını da 2019’un baharında gerçekleştirecek. Tasarımı ve performansıyla görenleri büyüleyen aracın ABD için liste fiyatları ise vergiler dahil 57 bin 718 dolardan başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version