Honda piyasaya sunacağı her modelde elektrikli veya hibrit bir versiyon hazırlayacak. Firma, elektrikli otomobiller konusunda ne kadar ciddi olduğunu ise Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilediği Honda Urban EV Concept ile gözler önüne serdi.

Honda bu modeli öylesine detaylı ve uzun bir çalışma sonucu ortaya çıkartmış ki aslında bu model başta yeni şehir otomobilleri olmak üzere firmanın gelecekte izleyeceği yolu da gösteriyor.

Kötü tasarımlı ve tek hacimli pek çok elektrikli modeller yerine Honda, Urban EV Concept’te sportif, retro bir görünüm tercih etmiş. Birinci nesil Honda Civic ve klasik bir Mini Cooper’ı andıran konsept aracın tasarımını firma 2019 yılındaki seri üretim modelde çok değiştirmeyeceğini söylüyor.

Honda Urban EV Concept’in Dikkat Çeken Özellikleri

Yani Retro görünümlü ancak son derece teknolojik bir modele hazır olmalıyız. Konsept otomobilde firma geriye doğru açılan kapı stilini tercih etmiş. Ancak elbette bu uygulamanın seri üretim modelde kullanılması maliyetler nedeniyle kolay değil.

Oldukça canlı renklerle ferah şekilde hazırlanan aracın iç mekanı bir konsept olduğunu destekliyor. Genel olarak iç tasarım ise oldukça dikkat çekici. İç mekana daha sıcak bir hava katmak için oturma odalarına benzeyen tasarım anlayışı, aracın koltuklarına ve kokpit tasarımına fazlasıyla yansımış.

Hatta köşeli modern koltuklar ve karşısında bulunan ahşap dekorlu kokpit aracın iç mekanını bir motoryat ve evin birleşimi gibi algılanmasını sağlamış.

Bu arada kokpit üstünde bulunan ince ve uzun ekran ise, hem araçla hem de bulunulan yer ile ilgili bilgileri araçtakilere bildiriyor. İnternet bağlantısına ek olarak araçta akıllı telefonlarla da tam uyumlu bir altyapı bulunuyor.

Honda Urban EV Concept’in elektrikli bir motorla donatıldığını belirtmesine rağmen bu motorun teknik özelliklerini açıklamadı.

2019 yılında yollarla buluşacak modelin daha detaylı bilgileri önümüzdeki dönemde netlik kazanacaktır. Ancak kesin olan bir şey varsa o da bu modelin Honda için önemli bir çapın başlangıcı olacağıdır.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version