2018 yılının ilk günlerinde Japon otomobil üreticisi Honda, tatlı ve küçük görünümlü Urban EV konseptinin seri üretim bandına gireceğini müjdelemişti. İlk kez 2017 yılında görücüye çıkan hatchback konseptin etkileyici tasarımını inceleyen çoğu kişi, bu modeli seri üretilemeyecek kadar minimalistik bulmuştu.

Zaten konseptten seri üretime uyarlanan arabalarda hep olan bir şeydir: Konsept tasarımda yer alan bazı detaylar, üretim hattından inen son modellerde karşımıza çıkmaz. Bakalım, Urban EV‘de hangi detaylardan feragat edilecek?

Test esnasında kameralara yakalandı

Bu arada Urban EV modelinin Avrupa’da satışa sunulması beklenen versiyonunun test sürüşü esnasında casus kameralara yakalandığını belirtmekte fayda var. Her ne kadar arabanın üzeri tamamen kamuflajla kaplanmış olsa da, seri üretim modeliyle konsept tasarım arasındaki bazı farklar gözden kaçmıyor.

Bu farklardan en büyüğü, arabanın artık 5 kapılı bir hatchback haline gelmesi. Konsept model sadece 3 kapılı görünüyordu ve tasarımı ikonik Fransız arabası Peugeot 205‘i çok andırıyordu.

LED farlar göze çarpıyor

Kamuflajın altını ve arabanın içini henüz görüntüleyemediğimiz için yorum yapmak abes kaçabilir. Ancak LED aydınlatmalı ön farlar, konseptin ana kimliğini muhafaza etme noktasında gayet başarılı. Şaşırtıcı olan bir diğer detay da tıpkı Audi E-Tron‘da olduğu gibi Urban EV’in de geleneksel yan aynaların aksine kameralı yan aynalara sahip oluşu.

Honda’nın yeni elektriklisi Urban’ın önümüzdeki yılın ortalarına doğru Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version