2017 yılında Urban EV konsept modelinin görsellerini kamuoyuyla paylaşan Honda, beklediğinin çok daha üzerinde olumlu geri dönüş alınca konsepti bir an önce seri üretime hazır hale getirmek için çalışmaları hızlandırdı.

Retro görünümüyle dikkat çeken bu hatchback modeli, süt rengini andıran seramik boyası ve çizgi filmlerden fırlamış robotları andıran ön ızgara tasarımıyla takdirleri kazanmayı başarmıştı. Tamamen elektrikten güç alacak oluşu da aracı tercih sebebi kılan en önemli özellikleri arasında yer alıyordu.

Honda CEO’su: 2 yıl içinde yola çıkacak

Japon otomobil üreticisi Honda’nın şirket başkanı ve CEO’su Takahiro Hachigo, konsept aşamasında iken aracın 2 yıl içerisinde seri üretime gireceğinin müjdesini vermişti. Fuarlarda gösterime sunulan aracın final sürümü olmadığının da altını çizen Hachigo’nun açıklamasına göre yeni elektrikli araç prototipi önümüzdeki Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Fakat ilginç bir şekilde Honda, bu konsept modelini artık Urban EV diye adlandırmaktan vazgeçmiş bulunuyor. Şuan için ismini bilmediğimiz araç, 2017’de Frankfurt’taki otomobil fuarında tanıtılan Urban EV ile hemen hemen aynı gözüküyor.

Erken tasarım eskizleri paylaşıldı

An itibariyle elimizde bu aracın tek bir görseli var, o da Honda tarafından prototipin “erken tasarım eskizi” olarak nitelendiriliyor.

Şehir içi kullanımda insanların hayatını kolaylaştıracak, işlevsel bir araç meydana getirmek Honda’nın ana hedefi. Kullanışlı yolcu ve faydalı yük taşıma alanı, estetik çizgiler ve temiz bir tasarım ile amaçlanan bunu başarmak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version