2020 model Hyundai Sonata, yerini almaya hazırlandığı mevcut Sonata’dan tasarım ve performans bakımından sıyrılmayı başarıyor. Dramatik şekilde değişen dış görünümün yanı sıra araçta kullanılan platformun da baştan aşağıya yenilenmesi, 2020 model Sonata’nın elini güçlendiren unsurlardan.

Görünen o ki Hyundai bununla da yetinmemiş ve Sonata’dan daha yüksek performans bekleyenleri memnun edecek yeni bir varyant geliştirmeye karar vermiş: Sonata N-Line.

Üretime hazır hale gelen Sonata’nın test sürüşüne katılan yabancı basın mensupları, Hyundai’nin yeni çıkacak olan N-Line versiyonunu resmen teyit ettiğini kamuoyuyla paylaştılar. Malum olduğu üzere Hyundai en üst düzey performanslı modellerinde “N” kelimesini kullanmayı seviyor.

Mesela Veloster N modeli bu minvalde akla ilk gelenlerden. Bu noktada akla gelebilecek “Sonata için de N modeli çıkacak mı?” sorusuna da Hyundai yetkilileri “Sonata için böyle bir girişimimiz olmayacak. En azından şimdilik” şeklinde cevap vermişler.

Sonata N-Line teknik özellikleri belli oldu

Önümüzdeki sene sonbahar aylarında satışa çıkacağı belirtilen Sonata N-Line’ın teknik özellikleri şimdiden gün yüzüne çıktı. Bizzat Hyundai yetkililerince teyit edilen bu verilere göre Sonata N-Line’da turboşarjlı 2.5 litrelik dört silindirli ve 290 beygir gücüne çıkabilen benzinli bir motor kullanılacak.

Bu motora ise sekiz ileri ıslak çift kavramalı şanzıman eşlik edecek. Bu şanzıman aynı zamanda “hot hatchback” olarak niteleyebileceğimiz Veloster N‘de kullanılıyordu. Ancak motor ünitesi sadece Sonata N-Line‘a özgü olarak kalacak.

Aracın perakende satış fiyatı ise şimdilik muallakta.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version