Türkiye’de satılan en ucuz sıfır araçlar arasında yer alan Hyundai i10 için ortaya çıkan son bilgiler, araca aslında yakın zamanda veda edeceğimizi gösteriyor. Öyle ki son bilgilere göre i10 modelinin yerine yeni bir elektrikli aracın gelmesi planlanıyor.

Yeni gelecek olan araç için çok fazla bilgi yok ama markanın bu konuda nasıl bir yol izleyebileceği konusunda detaylar var. i10’un Türkiye için önemini düşünecek olursak, yeni gelecek aracın da ülkemiz açısından merakla beklendiğini de söyleyebiliriz. Dilerseniz yeni araç için son bilgileri değerlendirelim.

Hyundai i10 Yerine İki Elektrikli Model Düşünülüyor

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre 2023-2024 yıllarında i10 üretimi yerine yeni bir elektrikli modelin üretimi yapılacak.

İki ayrı araç gelmesi ama iki aracın da i10 tasarımına benzer araçlar olması bekleniyor. Henüz araçların hangi platformları kullanacağını bilmiyoruz ama bu bilgilerden yola çıkarak yine şehir içi odaklı elektrikli araçların planlandığını söyleyebiliriz.

Avrupa pazarı için planlandığı düşünülen elektrikli araçların motor gücü konusunda da bir bilgi yok ama iki modelin de 20 bin Euro seviyelerinin altında olacağı düşünülmekte.

Hyundai i10 modelinin yerine geleceği söylenen araçların Türkiye için öneminin neden büyük olduğundan da söz edelim. i10 modeli ülkemizde üretiliyor. İzmit’teki fabrikada üretilen araç veda edecek olursa, buradaki üretim durumu hakkında ne karar verilir bilemiyoruz.

Belki de i10 yerine doğrudan yeni elektrikli bir araç üretilecek. Bunu şu an için bilmek çok mümkün değil. İddialar ve söylentiler bir yana Hyundai tarafından yapılacak resmi açıklamaları beklemek gerekiyor. Zaten elektrikli araçlar için bir dönüşüm söz konusu. Ama bu dönüşümlerin detaylarını markalar açıkladıkça öğrenebiliyoruz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version