Küçük hatchback sınıfında Hyundai’nin güvendiği model olan Hyundai i20, makyajlanıp yoluna taze bir şekilde devam ediyor. Makyaj sonrasında yeni bir ön panjur kullanıldığı görülüyor. Aile imzasını taşıyan ön panjura yeni bir ön tampon eşlik ediyor.

Makyaj Zenginliği: Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT Elite

Otomobilin arkasına bakıldığında da yenilenen tampon ve stop lambaları fark ediliyor. Stop aydınlatmaları artık daha karakteristik bir yapıya sahip. Otomobilin dışındaki yeniliklerden bir diğeri de yeni jant tasarımları olmuş. Test aracımızda bulunan Buz Mavisi (Clean State) rengi de makyaj sonrasında gelen bir yenilik.

 

i20’nin içine geçtiğimizde tasarım konusunda değişiklik göze çarpmıyor. Ancak biraz zaman geçirildiğinde multimedya sisteminin yeni olduğu fark ediliyor. Dokunma hassasiyeti, menü içeriği ve kullanım hızı daha iyi olan 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip sistem Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu. Hoparlörleri de yenilenen müzik sistemiyle i20 daha keyif verici hale gelmiş.

Makyaj sonrasında güvenlik donanımları da otomobilde şerit takip uyarısı ve şeritte tutma yardımcısı, yaya uyarı özellikli otonom fren sistemi, sürücü yorgunluk ve uzun far asistanı bulunuyor. Bu donanımlar sayesinde i20 ile daha fazla güven veren bir sürüş yaşanıyor.

Tasarım ve donanımlardaki değişiklikler tatminkar bir sonuç ortaya koysa da asıl farkı motor ve şanzıman ikilisinde görüyoruz. 1,0 litre 120 HP’lik turbo benzinli motoru Hyundai i20 Active modelinde manuel şanzıman ile test etmiştik. Motorun canlı yapısını beğendiğimizi hatırlıyoruz. Aynı his makyajlı i20 Hatchback’te de karşımıza çıkıyor. Bu sefer çok daha konforlu bir şekilde bizi karşılıyor.

Makyaj sonrasının yeniliklerinden olan 7 ileri vitesli, kuru tip çift kavramalı otomatik şanzıman DCT, i20’e konfor puanı kazandırıyor. Akıcı ve sarsıntısız gerçekleşen vites geçişleri sürüş kalitesini arttırıyor. Vites seçimi zamanlaması da başarılı olan DCT’nin 1.0 T-GDI motorla uyumlu olduğunu görüyoruz.

Hızlanma fabrika verilerine göre 10,5 saniyede hızlanan otomobilin test sonucu 11,0 saniye olarak kayda geçti. Şehir içi kullanımı için yeterli ataklığı sağlayan bu verilerle esneklik test ölçüm sonuçları da i20 1.0 T-GDI DCT’nin makul olduğunu gösteriyor. Benzinli motorlu otomobilin ortalama 6,0 lt/100 km’lik test tüketiminin de yeteri kadar ekonomik olduğunu söyleyebiliriz.

Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT Elite sürüş özelliklerine baktığımızda elektrik destekli direksiyonun konfor odaklı yapısını görüyoruz. Önde bağımsız MacPherson arkada torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi sunulan otomobilde yol tutuş ve konfor dengesi yeterli seviyede.

Son değerlendirmemizde Hyunda’nin i20’de makyajı geçiştirmediğini, tüketiciler için i20’nin arzu edilebilecek bir otomobil olmaya devam etmesini sağlayacak değişiklikler yaptığının altını çizmemiz lazım. 1.0 T-GDI motor ve DCT şanzıman i20’ye değer katmış.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version