Hyundai’nin ülkemizde üreterek ihracat rekorları kırdığı i20 ailesinin en yeni üyesi Hyundai i20 Active oldu. i20’nin daha yüksek yapılı ve SUV görüntüsüne sahip Active versiyonuyla ülkemizde satışa sunulan model 1.0 lt T-GDI 6 ileri manuel ve 1.4 lt otomatik olmak üzere iki ayrı benzinli seçeneğiyle sunuluyor.

Güncel 5 kapılı i20 hatchback gibi tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0’ın en dikkat çekici temsilcilerinden biri.

Hyundai i20 Active’in Başlıca Yenilikleri

Altıgen ızgara beş kapılı versiyondan farklı olarak ters bir şekilde konumlandırılarak sunuluyor. LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan dodikler, SUV havasını pekiştiren tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20 Active’in başlıca yenilikleri.

i20 Active ile birlikte kullanıcılar, dört farklı iç mekan renginden birini seçebiliyorlar. B-segmenti bir otomobile göre oldukça ayrıcalıklı bir seçenek olan bu iç mekan renkleri, i20 Active’e çok daha modern ve ferah bir görünüm sağlıyor.

SUV görüntüsüne sahip i20 Active’in tasarımı kadar bir diğer önemli özelliği de şüphesiz yeni 1.0 litrelik benzinli Turbo GDI motoru.

120 HP gücündeki bu etkili motor, otomobile yeterli performansı sunarken aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor.

Yeni 1.0 litre T-GDI motor, sadece 6 ileri şanzımanla sunuluyor. Turbo GDI motorun 100 km’de ortalama yakıt tüketimi ise 5.1 litre.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version