Ülkemizde de yeni sayılacak Hyundai Kona, yeni yılla beraber yeni bir versiyona da kavuşacak. Serinin yeni versiyonu Hyundai Kona N modeli olacak ve bu model performans serisi olarak değerlendirilecek.

Yenilenmiş olan performans serisine ilişkin ilk bilgiler de gelmeye başladı. Önce aracın bazı teknik özellikleri için paylaşımlar yapıldı hemen sonrasında ise aracın ilk görselleri paylaşıldı. Tabii ki ilk görseller kamuflajlı resimler oldu ama yine de serinin yeni yapısı dikkat çekti.

Hyundai Kona N Özellikleri Nasıl Olacak? Tasarım Beklentileri Neler?

Kamuflaj olduğu için aracın tasarımı konusunda detay vermek mümkün olmadı. Fakat şu var ki ön kısımda daha dikkat çekici bir yapı olacağı anlaşılıyor. Daha agresif bir ön tampon kullanılacağı ve daha geniş jantlara yer verileceği anlaşılıyor.

Bunun dışında çift çıkışlı egzoz kullanılacağı görülen aracın diğer tasarım detayları çok net değil. Teknik kısma bakıldığında da yine çok fazla detay yok.

Ama verilmiş olan ipuçlarının olduğunu da söylemek gerekiyor. İpuçlarına göre Hyundai Kona N modelinde 2 litrelik bir turbo motor yer alacak. Bu da serinin yüksek performanslı bir crossover örneği olacağını gösteriyor.

Bu motorla beraber 260-280 beygir arasında bir güç sunulacağı ve 8 ileri çift kavramalı şanzıman sunulacağı da verilen bilgiler arasında.

Koreli markanın ülkemizde de satışa çıkaracağı söylenen Hyundai Kona N modelinden daha fazla detayın ne zaman geleceği ve aracın ne zaman tanıtılacağı gibi konular da kesin değil. Yüksek performans ve dikkat çekici agresif bir tasarımla gelecek olan serinin tanıtım tarihi duyurulduğu zaman biz de bilgi vereceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version