Hyundai, performans serilerine özel bir takı ekliyor. N serisi olarak sunulan bu seriler, standart modellere göre biraz daha güçlü oluyor. Bu zamana kadar i30, i20 gibi serilerde karşımıza çıkan N özel versiyonları şimdi ise cross modellerine taşınıyor. Bu kez karşımıza çıkacak olan araç Hyundai Kona N. Markanın cross modellerinde ilk defa sunduğu N serisi, hem tasarımı hem de gücü ile dikkat çekiyor.

Hyundai Kona N Özellikleri ve Detayları

Cross modelinde ilk defa karşımıza çıkan N serisi, tasarım açısından benim çok hoşuma gitti. Yeni ve sportif bir tampon kısmı ve daha parlayıcı hatlar karşımıza çıkıyor.

Üst kısımda konumlandırılmış olan gündüz farları zaten dikkat çekici ama, hem kırmızı şeritler hem de yeni tamponlar çok çok daha etkileyici. Bu kez sunulan seride motor konusunda ise çok bir fark yok. Bu modelde de yer alan motor seçeneği 2.0 litrelik 4 silindirlik motor. Yine 392 Nm tork var ve beygir gücü açısından da 280 beygirlik bir araç söz konusu.

Fakat Hyundai Kona N modelinde farklı olarak N Grin Shif adı verilen bir mod bulunuyor. Performans araçlarında yer alan spor modu olarak da düşünülebilecek olan bu mod sayesinde aracın beygir gücü arttırılabiliyor.

Maksimum beygir gücü ise 290 beygir olarak ölçülmüş durumda. Maksimum hızlanmayla beraber 100 km hıza ise 5.5 saniye içerisinde ulaşılabiliyor.

Sonuçta cross serisi bir araç için iyi diyebileceğimiz bir güç. Zaten performans testlerinde de araç bunu net olarak gösteriyor.

Performansına ek olarak çarpışma önleme, akıllı hız kontrol, sürüş asistanı gibi teknolojileri de olan aracın, fiyatı şimdilik açıklanmadı. Fakat satışların yıl sonuna doğru başlaması söz konusu. Fiyatlar da yine yıl içerisinde açıklanacaktır.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version