Hyundai yeni benzinli-elektrikli hibrid modeli 2020 Sonata’nın fiyatını duyurdu. Bu arabanın olayı, tavanında yenilikçi güneş enerjisi paneline ev sahipliği yapıyor olması. Böylelikle yalnızca güneş ışınlarını kullanarak bataryasını yeniden şarj edebiliyor.

Haziran ayı içerisinde ABD’deki Hyundai bayilerinde sergilenecek olan araba tam dolu batarya ve depo ile 1104 kilometre kadar mesafe kat edebiliyor. Bu kesinlikle muhteşem bir değer.

En önemli özelliği, güneş enerjisi panelli tavanı

Solar Roof System adını taşıyan tavandaki güneş enerjisi paneli pek de özgün sayılmaz aslında. Toyota Prius, Audi A8 ve Nissan Leaf gibi modellerde aynı teknolojinin kullanıldığına şahit olmuştuk. 2020 Hyundai Sonata hibrid modelinin tavanında kullanılan panel, araba çalışsa da çalışmasa da güneş ışınlarını enerjiye dönüştürerek bataryayı doldurabiliyor.

Ne kadar güç elde edebileceğiniz ise güneş ışınlarının gücüne bağlı olarak değişiyor.

Birçok farklı paketle satışa sunulacak

Yeni hibrid Sonata toplamda 3 farklı paket seçeneğiyle müşterilerin karşısına çıkacak: Blue, SEL ve Limited. Tüm paketlerde 2.0 litrelik 4 silindirli 150 beygirlik içten yanmalı motor ve 29 kW elektrikli güç ünitesi kullanılacak. Toplam güç çıkışı ise 192 beygiri bulacak böylelikle.

6 ileri otomatik şanzımanın yer aldığı otomobilin batarya hücreleri, araç içine daha iyi konumlandırılmış. Böylelikle 2019 Sonata hibrid modeline kıyasla bagajda daha fazla alan elde edilmiş.

Android Auto ve Apple CarPlay özellikleri standart olan arabanın ABD için başlangıç fiyatı ise 27 bin 750 dolar olarak duyuruldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version