2021 model Hyundai Sonata N Line, Güney Kore menşeli otomobil üreticisinin performans odaklı model kataloğundaki yerini almaya hazır!

Geçtiğimiz Nisan ayında hatırlayacağınız üzere Hyundai, çift kavramalı otomatik şanzımana sahip Veloster N modelini görücüye çıkarmıştı. Elantra N Line ise geçen Temmuz ayında kamuoyunun beğenisine sunulmuştu ve bu yılın sonuna doğru yetkili satış noktalarındaki yerini alacağı açıklanmıştı.

Öte yandan Hyundai Kona, Santa Fe ve baştan aşağıya sıfırdan tasarlanan yeni Tucson’un N Line versiyonları üzerine çalışmayı da sürdürüyor. Şimdilerde ise Sonata, N Line ailesinin son üyesi olarak hayatımıza girmiş durumda.

Hyundai Uluslararası Tasarım Merkezi’nin Müdürü SangYup Lee, çiçeği burnundaki Sonata N Line için “Her geçen gün popülaritesi artan N Line isimli alt markamızın ve Sonata’nın tutkunu olan müşterilerimize hitap eden bu yeni model, sedan formuna sportif bir dokunuş getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Sonata N Line modeli geçtiğimiz Mart ayında tanıtılan sekizinci nesil Sonata baz alınarak tasarlanmış. Ön cephesinde üç tane hava kanalına ve oldukça vahşi gözüken bir ızgaraya ev sahipliği yapan araçta 19 inç büyüklüğünde jantlar tercih edilmiş. Yan marşpiyeller de sportifliği pekiştiren bir diğer detay olarak göze çarpıyor.

2.5 litrelik motorun ve 8 ileri otomatik çift kavramalı şanzımanın bulunduğu araba normalde bu yıl sonu satışa çıkacaktı. Ancak COVID-19 salgını nedeniyle üretim süreci aksayınca Hyundai yeni yılın başlarına işaret etmek zorunda kaldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version