Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, sadece Avrupa kıtası genelinde satışa sunulacak 2021 model i20 N’i resmen görücüye çıkardı. i20 Coupe WRC ralli arabası baz alınarak tasarlanan yüksek performanslı bu son N modeli sahip olduğu dört silindirli 1.6 litrelik turbo motoruyla tam 201 beygir güç üretebiliyor. İntercooler ile soğutulan motoruyla hot hatch sınıfında listelenen arabanın en büyük rakibi ise Fiesta ST.

Standart olarak 6 ileri düz vites seçeneğiyle gelen araba ürettiği gücü yalnızca ön tekerleklere aktarıyor. Sınırlı kaydırmalı diferansiyele ev sahipliği yapan model küçük olmasının da avantajıyla 0’dan 100 km/s hıza 6.7 saniyede çıkabiliyor. Yapabileceği en yüksek hız ise kayıtlara 230 km/s olarak geçmiş. Tüm bunların küçük, manuel vitesli bir araba için gayet iyi değerler olduğunu söyleyebiliriz.

Arka spoyler, difüzer, 18 inç büyüklüğündeki mat gri çelik jantlar ve Pirelli P-Zero ultra yüksek performanslı lastiklerin yan ısıra N logosu işlenmiş fren kaliperleri Hyundai i20 N’in sportif görünümünü pekiştiren detaylar arasında yer alıyor.

Kendinizi yarış pilotu gibi hissetmenizi sağlayacak şekilde tasarlanan spor bir direksiyonun kullanıldığı i20 N, daha güçlü egzoz çıkışı için elektrikli gürültü donanımına da ev sahipliği yapıyor. Hyundai SmartSense ise tüm modellerde standart olacak. Şerit takip sistemi, ön taraftan çarpma önleyicisi, kör nokta uyarısı ve daha birçok gelişmiş güvenlik donanımı SmartSense paketinde mevcut.

Önümüzdeki yılın bahar aylarından itibaren Avrupa kıtası genelinde satışına başlanacağını öğrendiğimiz arabanın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version