Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, yeni nesil Kona modeli için reklam ve pazarlama kampanyalarına başladı bile. Kompakt crossover modelinin makyajlanan kasası için hazırlanan fragman görselleri kamuoyuyla paylaşıldı. Dikkat çeken en önemli yenilik, her ne kadar Hyundai henüz detaylarını paylaşmış olmasa da Hyundai’nin performans odaklı Kona N Line modelini de piyasaya sürecek olması.

Yayınlanan görsellere bakacak olursak yeniden tasarlanan Kona’nın daha yatık, köpek balığından ilham alınarak tasarlanan bir ön yüz tasarımı bizleri karşılayacak.

Yeniden tasarlanan gündüz lambaları ve tampon araca daha sert bir görünüm kazandırmış. Genişleyen bu tamponun ayrıca Kona’yı daha da geniş gösterdiği söylenebilir. Önümüzdeki haftalarda aracın yeni fotoğrafları paylaşılana kadar daha detaylı yorum yapabilmek mümkün değil ne yazık ki.

Diğer yandan Kona N Line’ın aero-spesifik bir tampon tasarımına ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Havayı daha iyi yarması için tasarlanan bu tampon aracın aerodinamik değerlerini iyileştirip motorun daha verimli soğumasını sağlayacak.

Motor seçeneklerine dair elimizde henüz bir açıklama mevcut değil. Fakat muhtemelen Elantra N Line modelinde kullanılan 2.0 litrelik turbo benzinli motor tercihi stok Kona model için söz konusu olacak.

Kona N Line modelinde ise çok daha güçlü bir motorun yer alması bekleniyor. Kona’nın stok versiyonunda kullanılacak 147 beygirlik motorun aksine turbo 1.6 litre ve 175 beygirlik motor karşımıza çıkabilir. Alıcılar 6 ileri otomatik şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı otomatik vites seçenekleri arasında tercihte de bulunabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version