Hyundai‘nin lüks markası Genesis, bu yılki New York Otomobil Fuarı‘na Essentia isimli yeni elektrikli coupe modeliyle damgasını vurmuştu. Kelebek şeklindeki kapıları ve karbon fiberden imal edilen hafif gövdesiyle öne çıkan araç şu aralar “konsept” olmaktan çıkıp seri üretim bandına girmiş bulunuyor.

Kötü haber şu ki, Essentia modeli Hyundai’nin ve Genesis’in en pahalı aracı olacak. Dahası, modelden inanılmaz derecede sınırlı sayıda üretilecek. Şu aşamada Genesis Essentia’nın fiyatı hakkında resmî bir açıklama yapılmış değil, ancak modele dair bildiklerimiz bunlarla sınırlı.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse Genesis, Essentia modelini 2021 veya 2022 yılında müşterilerin beğenisine sunacak. Yeni geliştirilen bir platform üzerine inşa edilmesi planlanan aracın elektrikli motora sahip olması da söz konusu.

İlk SUV modeli 2020’de geliyor

Bu arada kaputunun altında Genesis markasını taşıyacak olan ilk SUV modelinin 2020 yılı itibariyle görücüye çıkması bekleniyor. Bu bilgi bizzat şirketin patronu Erwin Raphael tarafından Motor1’e verilen özel röportajda paylaşıldı.

Hatırlayanlar olacaktır, bu yılın başlarında Hyundai‘ye ait ilginç bir test aracı kış şartlarını test ederken görüntülenmişti. Santa Fe‘nin gövdesi üzerine inşa edilen, ancak teker aralığı daha geniş olan ve bir noktada GV80 modelini anımsatan bu araç, Raphael‘in 2020’de tanıtacağı SUV modelinin ilk evresi olabilir mi? Bu sorunun cevabını ilerleyen ay ve yıllarda ancak öğrenebileceğiz gibi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version