Bundan 3 sene kadar önce Hyundai, Santa Cruz ismini taşıyan muhteşem görünümlü kamyonet konseptini kamuoyunun beğenisine sunmuştu. Toyota ve Nissan‘ın hayli aktif olduğu ve pastanın büyük payını kaptığı pazarda boy göstermek için kolları sıvayan Hyundai, orta büyüklükteki kamyonet modelini seri üretebilmek için hazırlıklarını ancak tamamlamışa benziyor.

Ancak Hyundai’nin işi hiç de kolay değil, çünkü yurtdışındaki rakipleri hayli güçlü. Ford’un Ranger modelini yenilemesi, Jeep’in de heyecan verici yeni Gladiator modelini görücüye çıkarması Güney Koreli otomotiv devinin işini zorlaştıracak.

Pazarda tutunmakta hala ısrarcı

Elde ettiğimiz bilgiler Hyundai‘nin tüm bu etkenlere rağmen kamyonet pazarında tutunmak istediğine işaret ediyor. En azından Tasarım Departmanı Başkanı olarak firmada üst düzey görev icra eden Luc Donckerwolke‘in açıklamaları bu doğrultuda.

Basın mensuplarına verdiği son demeçte Santa Cruz konsepti baz alınarak hazırlanan yeni bir kamyonet modelinin şuanda geliştirme sürecinde olduğunu belirten Donckerwolke, aracın “Mümkün olan en kısa sürede” satışa hazır hale geleceğinin sinyalini verdi. Açıklamasının devamında da modelin tasarım sürecinin sona erdiğini belirtti.

2020’de çıkış yapabilir

Şuan için üretim bantlarını yeni kamyonet modeline göre ayarlamakla uğraşan Hyundai, 2020 yılına geldiğimizde aracın resmî lansmanını gerçekleştirebilir.

Daha çok Honda Ridgeline modeliyle rekabet etmesi beklenen araba çekme gücü, faydalı yük taşıma kapasitesi ve 4×4 performansıyla öne çıkmak zorunda. Aksi takdirde dişli rakipleriyle mücadelede geri kalması işten bile değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version