Hyundai önümüzdeki ay İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarında baştan aşağıya yenilenen i20 hatchback modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Ülkemizde de seveni çok olan aracın üçüncü nesil versiyonuna dair tasarım eskizleri ise gün yüzüne çıkmış durumda. Hedef kitlesinin büyük çoğunluğu Avrupalı gençlerden oluşan modelin en önemli özelliği, Hyundai’nin yeni tasarım dilini yansıtan ilk model olması.

Aslına bakılırsa Hyundai’nin bahsettiğimiz bu yeni tasarım anlayışı ilk kez ABD’de satılan 2020 model Sonata sedan aracında ve Palisade SUV’unda karşımıza çıkmıştı. Fakat i20, Hyundai’nin Avrupa’da satacağı yeni tasarım çizgisini taşıyan ilk model olacak.

Dev jantlar göze çarpıyor

Bizzat Hyundai ekibi tarafından “Duygulara hitap eden sportiflik” şeklinde nitelenen bu yeni tasarım çizgisinin olayı mimariyi, tasarımı ve teknolojiyi harmanlayıp ahenkli bir şekilde bir araya getirmek. Nitekim eskize baktığımız zaman i20’nin bir önceki nesle kıyasla çok daha sportif bir dış görünüme kavuştuğunu fark edebiliyoruz.

Eskizde jantlar çok büyük gözüküyor ancak muhtemelen seri üretime girecek olan modelde bu, yerini normal büyüklükteki jantlara bırakacaktır. Bir benzerini Sonata’da gördüğümüz geniş hava kanalları, büyüyen ön ızgara paneli gibi detaylar da dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Fiyatı ve çıkış tarihi meçhul

Yeni dijital hayalet gösterge ve iki adet 10.25 inç büyüklüğünde araç içi eğlence ekranına ev sahipliği yapacak olan arabanın Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte fiyatının da netlik kazanması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version