Kia, 2020 yılının sonuna doğru duyurmuş olduğu yeni logo çalışmasıyla beraber marka için yeni bir dönemi başlatacağını söylemişti. Bundan sonra gelecek olan araçlarda, bu dönüşümü bekliyorduk. Kia K8 ise dönüşümün başlangıcını veren marka, çok iddialı bir araçla karşımıza çıktı.

Şimdilik tasarım detayları paylaşılan yeni aracın, belki de markanın en lüks otomobili olacağı söyleniyor.

Kia K8, Kaplan Burnu Tasarımıyla Geliyor

Yeni lüks sınıfın en çok dikkat çeken kısmı tasarımı olacak. Bir kere araç çok daha uzun bir araç olacak. Paylaşılan değerlere göre 5.015 mm gibi çok iddialı bir uzunluk değeri göreceğiz.

Yenilikçi tasarımıyla boy gösterecek olan serinin uzunluğu dışında tasarım detayları da çok önemli. Özellikle ön kısımda kaplan burnu adı verilen bir tasarım tercih edilmesi, göz alıcı bir tasarımı ortaya koyuyor.

Ön ızgaranın çerçevelerinden kurtulduğu bu tasarımı bir tık Mustang modellerine de benzetebiliriz.

Elmas şeklinde örülü olan ızgaralarıyla da tasarımı bütünleştiren araçta, yeni KIA logosuna da yer veriliyor. Izgaraların hemen üzerinde yer alan logo çok şık bir görüntü sunulmasını sağlamış.

Arka kısma geçtiğimiz zaman da benzer bir yapı görüyoruz. Aşağı doğru eğimli olan tavan, arka kısma kadar uzanıyor.

Arka kısımda ise bu tasarımı destekleyecek olan şerit şeklinde stop lambaları kullanılıyor. Tam boy olan stop lambalarının uç noktalarda asimetrik bir şekilde tampona kadar uzandığını görüyoruz.

Kia K8 adıyla duyurulan yeni araç için verilen bilgiler şu an bunlarla sınırlı kaldı. Burada aracın nasıl bir motor kullanacağı gibi bilgiler paylaşılmadı.

Sadece yeni tasarımla beraber seride çok daha lüks bir yapının olacağı söylendi. Detaylı tanıtım yapıldığı zaman, ne kadar lüks bir araç kullanılacağı ve nasıl bir motora yer verileceğini göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version