İkinci el araba satışı, adeta kara borsaya düştü. Sıfır araçların fiyatlarının yükselmesinden sonra talep ikinci ele yönelmiş olsa da abartı bir fiyat artışı olduğunu söylemek lazım. Daha önce de ortaya çıktığı gibi fırsatçılar işe el atmış durumda.

Sıfır araçlardan bile yüksek olan fiyatlar görmeye başladık. Neyse ki bu durum değişiyor ve ikinci el araç satışı için yeni düzenlemeler geliyor. Hükümet yükselen fiyatlardan sonra duruma el koymaya hazırlanıyor.

İkinci El Araba Satışı için Nasıl Bir Düzenleme Yapılacak?

Aslında bu yeni değil. Rekabet Kurumu üzerinden de bazı düzenlemeler yapılmıştı. Fakat yapılan tüm bu düzenlemeler fiyatların değişmesinde etkili olmadı. Tam tersi şekilde ikinci el araçlar için fiyatlar artmaya devam etti.

Bu durumda da yetkililerin yeni önlem paketleri üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Sabah Gazetesi haberine gündemde olan bir dizi önlem var.

Bu önlemler içerisinde en dikkat çekeni ise belli bir yaşın altında olan ikinci el araçların ithal edilmesine izin verilmesi konusu.

Bunun dışında ek olarak bir dizi tedbirin de gelmesi bekleniyor ki bu şekilde pazarda oluşan fiyat dengesizliğinin giderilmesi amaç ediniyor.

İkinci el araba satışı için düzenleme ne zaman yapılır ya da fiyatlar ne zaman normale döner bunu bilemiyoruz. Bunun için açıklamaları takip etmek gerekecek ama bir an önce pazardaki fiyatların normale dönmesi gerekiyor.

Öyle ki başta kar topu etki denilen etkiyle artış gösterdiği görülen fiyatlar bir noktadan sonra kalıcı olmaya başladı. Araçların hiç değerinde olmayan paralar veriliyor. Haliyle dengenin bir an önce sağlanması gerekiyor. Sıfır araçlarda pandemi etkisinin ortadan kalkması ve üretimin hızlanması sürece etki edecektir ama ne zaman etki edecek orasını bilen yok. Ek tedbirler şart gibi gözüküyor.

Share.

3 yorum

  1. Bulgaristan da bile 2.el araba fiyatları buradakinden 3 kat daha ucuz biz neyin hesabını yapıyoruz devlet araba üzerinden alıcıların kanını abuk subuk vergilerle emmeyi bırakırsa her şey yerli yerine oturur.

  2. Cari açığın bukadar fazla olduğu bir dönemde bukadar fazla bayilerin sıfır araç satmak için yatırım yapılırken peşi sıra arkadan yerli otomobilin geldiği bir dönemde böyle bir kararın çıkmasını beklemek tamamen beyhude olur

  3. ne gibi bir tedbir den bahsediyorsunuz euro iki katına çıktıysa o orantıda herşey artacak çok normal bi şey bu kendinizi kandırmayın

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version