Nissan’ın model kataloğunda kendine has bir yere sahip olan Juke, daha çok şehir içinde kompakt crossover kullanmak isteyen gençlere hitap eden bir araç olarak değerlendirildi. İlk kez 2010 yılında görücüye çıkan Juke, dönemine göre gayet tatmin edici özelliklere sahipti ve o sıralar pek de dişli bir rakibi yoktu.

Ancak gerek ABD, gerekse Avrupa Birliği ülkeleri arasında satış rakamlarının sürekli düşüş göstermesi Nissan için önemli bir kırılma noktası oldu. Tabii bunda diğer markaların da crossover üretimine ağırlık vermesi önemli bir rol oynadı. Neyse ki Nissan Juke henüz ölmedi!

Aldığımız bilgilere göre Japonyalı otomobil üreticisi, ikinci nesil Juke için düğmeye bastı. Öyle ki yeni jenerasyon Juke’u önümüzdeki birkaç ay içerisinde görebiliriz.

Nissan’ın tasarım şefinden açıklama geldi

Şirketin tasarım departmanının başındaki isim Alfonso Albaisa, Autocar dergisine özel verdiği demeçte yeni Juke’un dış görünümüne dair önemli açıklamalara imza attı. Buna göre 2019 model Juke, şirketin yeni SUV’u IMx‘e veya Leaf‘a kesinlikle benzemeyecek.

Yeni platform üzerine inşa edilecek

Öte yandan Autocar’ın haberinde yeni Juke’un motor seçenekleriyle ilgili detaylara da yer verildi. Buna göre araçta Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakınca ortaklaşa geliştirilen V platformu kullanılacak. Bahsi geçen platform Renault Clio ve Nissan Micra‘da halihazırda kullanılıyor.

2019 model Juke’un 0.9 litrelik üç silindirli motor ve 1.2 litrelik dört silindirli motor seçenekleriyle 90 ila 115 beygir arasında bir performansa sahip olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version