Toyota sahipliğindeki lüks otomobil markası Lexus, satış rakamlarının her geçen gün düşüş göstermeye devam etmesinin ardından Lexus GS modelinin fişini çekmişti. Sedan formundaki bu aracın üretiminin durmasıyla birlikte şirket yeni nesil daha küçük bir lüks sedan modelini geliştirmiş bulunuyor.

Yayınlanan yeni tanıtım görselinde 2021 model Lexus IS gölgeler içerisinde görüldü. Bu yüzden önümüzdeki hafta tanıtımı gerçekleştirilecek olan aracın tasarımına dair kesin çıkarımlarda bulunabilmek ne yazık ki mümkün değil.

Lexus bu kez önlemini almış

İşin garip tarafı Lexus’un sosyal medya hesaplarını yöneten kişiler bu kez işi sağlama almışlar. Normalde fotoğrafın renk tonları ve karanlık ayarlarıyla Photoshop üzerinde oynandığında bazı detaylar ortaya çıkıyordu. Fakat bu sefer 2021 Lexus IS’e ait bu fotoğrafta bu yöntem sonuç vermedi.

Bunun dışında görebildiğimiz kadarıyla aracın sedan formunda olacağı, bagaj kapağını da içine alan bir arka stop lambası tasarımına sahip olacağını söyleyebiliriz. Bir de arka difüzör göze çarpıyor, o kadar.

Sadece arkadan itişli olacak

Bu arada Lexus yeni modelin sadece arkadan itişli olacağını doğruladı. Merak edilen tek şey, arka tekerleklere nasıl bir motorun güç vereceği. Ortaya atılan bazı söylentiler araçta BMW’nin Supra ve Z4’te de kullanılan 6 silindirli motoruna ev sahipliği yapacağı yönündeydi. Ek olarak turbo dört silindirli V6 motor veya 5.0 litrelik Lexus V8 güç ünitesinin de adı sıkça anılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version