Infiniti Prototype 9 modelini hatırlıyor musunuz? Hafızalarınızı tazelemek için aşağıda bir fotoğrafını bulabileceğiniz bu elektrikli otomobil, 1930’lu yılların Grand Prix yarış arabalarını anımsatan bir retro tasarıma sahipti.

Arabanın sıra dışı tasarımının sektörde oluşturduğu şok etkisi henüz geçmemişken Infiniti yeni bir konsept modelinin daha tanıtımını gerçekleştirdi. Karşınızda Infiniti Prototype 10!

ABD’de tanıtımı yapılacak

Şu aşamada elimizde yalnızca bir fotoğrafı bulunan Prototype 10’un tanıtımı, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Pebble Beach isimli sahil kasabasında düzenlenecek olan 2018 Concours d’Elegance etkinliğinde gerçekleştirilecek. Daha önce de Infiniti’nin konsept modellerini bu etkinlik kapsamında tanıttığı biliniyor.

Bu arada eğer hala duymadıysanız, Infiniti’nin 2021 yılından itibaren ürettiği tüm otomobil modellerinde elektrikli güç ünitesine yer vereceği açıklandı.

Üst düzey yöneticiden açıklama geldi

Infiniti’de Tasarım Direktörü olarak çalışan Karim Habib, Prototype 10 modeline dair ise şu açıklamalarda bulundu:

Prototype 10, tüm zamanların tasarımıyla öne çıkan en nadide araçlarından biri olmaya aday. Tek koltuklu olmasını planladığımız yeni konsept sahip olduğu ince detaylarla elektrikli bir gelecekten haber veriyor.

Bu noktada Prototype 10‘un sadece tek bir koltuğa sahip olması ciddi bir dezavantaj. Bu arabayı satın alan kişinin gözlük ve kask olmadan piste çıkamayacağını da hesaba katarsak, Infiniti’nin yalnızca sahip olduğu AR-GE yeteneklerini sergilemek için böylesi bir prototip hazırlamaya kalkıştığı çıkarımında bulunabiliriz.

Araç hakkında daha detaylı bilgiye ilerleyen günlerde ulaşmayı umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version