Maserati’nin kaliteli ve son teknoloji arabalarına bir yenisi daha ekleniyor. 2018 yılında piyasaya çıkacak olan yeni Granturismo, ezberleri bozmaya geliyor. Alınan ön bilgilere göre, tabiri caiz ise, uçak modelinde bir otomobil geliyor. GranTurismo (facelift 2018) adıyla bizlere sunulacak olan aracın Sport 4.7 V8 (460 Hp) Automatic güçlü bir motoru bulunuyor. 460 beygirlik dev motoru sayesinde, araç 0 kilometreden 100 kilometreye ortalama 4.8 saniyede ulaşım sağlıyor. Hız tutkunlarını etkileyen bu otomobilin maksimum hızı ise, saatte 300 kilometre. Granturismo’nun 2012 modeline göre, daha büyük bir depo eklenmiş. Araçta 86 Litre benzin kapasiteli deposu bulunuyor. Ayrıca 2 kapılı araçlar arasında, en etkileyici olacağını sizlere rahatlıkla söyleyebiliriz.

2018 YILINDA DİKKATLER GRANTURİSMO’DA OLACAK

Coupe türünde satışa sunulacak araçta 260 litre bagaj hacmi bulunuyor fakat bu hacim aslında çok da göze batmıyor diyebiliriz. 520 nM tork üretebilen motoru, gaza bastığınız anda otomobili adeta ayaklarınızdan kaydıracaktır. Üstelik 8 silindir de motorun içerisinde yer alıyor. Araçta 6 ileri otomatik bir şanzıman yer alıyor. Vites geçişlerindeki kaliteyi, gaza bastığınız anda farkediyorsunuz. Hava soğutmalı ön ve arka diskleri, yaklaşık 200 kilometre hızla giderken ani duruş yaptığınızda, aracı yaklaşık 4.9 saniyede durduruyor. Bu konuda tam emniyetli bir araç ön plana çıkıyor. Yakıt tüketimine gelecek olursak eğer, performans araçlarına göre gayet tatmin edici. Aracı şehir içinde ortalama bir sürat ile kullanırsanız, 100 kilometrede 22 litre yakıt tüketici olacaktır. Eğer şehir dışında kullanırsanız, 100 kilometrede 9.8 litre tüketim olacaktır. Doğal olarak aracın ortalama yakıt tüketimi ise, 14.3 Litre’ye tekabul ediyor. Aracın tonajı 1780 Kg ve bu sayede zemine oldukça yakın.

GRANTURİSMO İLE TEKNOLOJİYİ İLİKLERİNİZE KADAR HİSSEDECEKSİNİZ

Üst düzey donanımları içerisinde barındıran aracın iç kısmına gelecek olursak eğer, Maserati kalitesini hissediyoruz. F1 direksiyon eklenmiş ve ön panelde bulunan multimedya ekranının boyutu biraz daha büyütülmüş. Bilindiği gibi Maserati sadelikten vazgeçmez ve bu aracında da sadeliği tercih etmiş. Fakat ön konsola bakıldığı zaman, teknolojinin üst seviyelerde olduğunu görebiliyoruz. Diğer modellerine göre vites topuzu biraz daha ufak tutulmuş. Bu özelliklere sahip olan bir araç için şuan yalnızca ABD satış fiyatı aktarıldı. Aracın ABD’de beklenen satış fiyatı 120 bin dolardan başlamaktadır. Ülkemizde de vergileri düşünecek olursak eğer, yaklaşık 750 bin ile 1 milyon TL arasında değişen bir fiyatı görebiliriz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version