Toyota‘nın yenilenen RAV4 modelini tanıtacağı New York şehri, aynı anda Subaru’nun yeni Forester modelini görücüye çıkarmasına da şahitlik edecek.

Subaru’nun resmî sosyal medya hesaplarından paylaşılan koyu bir fotoğraftan başka yeni Forester’a ait pek bir bilgi elimizde yok. Ancak yeni C şeklindeki arka stop lambalarının ilk bakışta göze çarptığını ve muhtemelen arka bagaj kapağına kadar uzandığını söyleyebilmek mümkün. Ayrıca araçta 2015‘in Ekim ayında Tokyo Otomobil Fuarı‘nda tanıtılan VIZIV Future isimli konsept modelinden esintilerin bulunması da ihtimal dahilinde.

Yeni SGP platformu üzerine inşa edilecek

Her ne kadar detaylar net olmasa da 2019 Forester modelinde şirketin yeni geliştirdiği Subaru Global Platform (SGP) mimarisinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Halihazırda yeni çıkan Impreza modellerinde de tercih edilen bu platform, gelecekteki tüm Subaru modellerinde de kullanılacak.

EyeSight güvenlik sistemiyle geliyor

Dört silindirli bokser motor, Subaru tarafından geliştirilen CVT şanzıman ve simetrik AWD dört çeker güç aktarım sistemi de Forester’daki yerini alabilir. Ayrıca Subaru’nun son çıkardığı EyeSight ismindeki sürüş asistanı ve güvenlik sisteminin Forester’a eklenmesi de mümkün.

Yeni platform üzerine inşa edileceği için Forester’in iç hacmi daha da genişleyebilir. Ancak daha büyük bir Subaru SUV modeline binmek isteyen müşteriler, tercihlerini yeni Ascent‘ten yana kullanabilirler.

Tanıtımı 28 Mart’ta

Subaru, yeni Forester modelini 28 Mart tarihinde ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkaracak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version