Türkiye de başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Porsche hayranı, Alman lüks otomobil üreticisinin tamamen elektrikle çalışan ilk modelini resmen satışa sunması için gün sayıyor. Bundan birkaç yıl kadar önce Mission E adıyla görücüye çıkan elektrikli model, seri üretim bandından Porsche Taycan ismiyle inecek.

Şimdilerdeyse tasarımıyla ve yüksek performansıyla öne çıkan aracın yurtdışı satış fiyatı belli oldu. Buna göre Porsche Taycan’ın en üst paketi, ABD’de yaşayan müşterilere 130 bin dolara mal olacak.

Üç farklı pakette satılacak

İlk tam elektrikli Taycan’ı herkes tarafından satın alınabilir kılmak isteyen Porsche, müşterilerine cazip finansal çözümler sunma noktasında da rakiplerinden geri kalmıyor. The Drive sitesinden Alex Roy‘un paylaştığı bilgilere göre Taycan 3 farklı paket seçeneğiyle alıcıların beğenisine sunulacak.

Taycan, Taycan 4s ve Taycan Turbo’nun fiyatları da kabaca belli oldu. Baz paketin fiyatı 90 bin doların altına satılacak, Taycan 4s’in maliyeti ise 90 bin doların üstünde olacak. En üst paket olan Taycan Turbo içinse 130 bin dolar kadar bir miktarı gözden çıkarmak gerekecek. Bu fiyatlara vergilerin dahil olup olmadığı ise bilinmiyor.

Turbo sürümü de var!

Ancak bu modelin isminde geçen “Turbo” ibaresi sizi yanıltmasın, çünkü araçta gerçek bir turbo bulunmuyor. Porsche muhtemelen bu pakette daha yüksek hız ve daha uzun menzil kapasitesi vaat ettiği için “Turbo” kelimesini kullanma ihtiyacı hissetmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version