Jaguar, Ferrari ve Audi’nin yeni nesil modelleri yepyeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

Jaguar, Ferrari ve Audi’nin Yeni Nesil Modelleri Neler Getiriyor?

AUDI A8: Birçok devrime ev sahipliği yapan yeni nesil Audi A8, teknoloji anlamında büyük atılımlara sahne oluyor. 37 mm uzatılmış karoseriyle boyu 5172 mm’ye ulaşan otomobilin aks mesafesiyse 8 mm arttırılmış.

İç mekanda kullanılan yüksek çözünürlüklü ekranlar sayesinde hiç olmadığı kadar taze görünen bir kokpitle donatılan otomobilde ileri düzey otonom özelliklere sahip bir sürüş modu da sunulacak. İllk etapta 3,0 litrelik benzinli ve dizel motorlarla gelecek olan A8’de ilerleyen dönemde 8 ve 12 silindirli daha güçlü motorlar da görev yapacak.

* 12 silindirli versiyon sadece uzun karoserle birlikte sunulacak.

FERRARI PORTOFINO: Adını İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Portofino’dan alan, önde V8 motorlu yeni Ferrari, California T’nin halefi. Selefine göre 40 HP güçlenerek 600 HP’ye ulaşan 3,9 lt’lik çift turbo V8, otomobili 3,5 saniyede 0’dan 100 km/s’ye ulaştırırken maksimum hız 320 km/s’nin üzerinde. Katlanır metal tavanlı otomobilde kısa mesafelerde kullanılabilecek iki arka koltuk da bulunuyor.

* Katlanır metal tavan sayesinde cabrio ve coupe türleri bir arada sunulabiliyor.

* İç mekanda dijital ekranlar yoğun biçimde kullanılmış.

JAGUAR XF SPORTBRAKE: XF’in station versiyonu XF Sportbrake, sportif bir sedanın sürüş hissini daha fazla kullanışlılıkla sunma iddiası taşıyor. Standart halinde arkadan itişli olan modelde motor seçeneğine göre sunulacak olan dört tekerlekten çekiş sistemine karşın sürüş karakteri arkadan itiş odaklı tutulmuş.

XF Sportbreak’in baz motor seçeneğini 163 ve 180 HP’lik alternatifleri olan 2,0 lt’lik dizel ünite oluştururken, daha fazlasını isteyenler için 3,0 lt’lik V6’lar da var. Dizel V6, 300 HP gücündeyken benzinli V6’da güç 340 ve 380 HP olacak.

JAGUAR E-PACE: Büyük oranda F-Type modelinden ilham alınarak tasarımı gerçekleştirilen E-Pace modeli, Jaguar’a taze kan anlamına geliyor. 4395 mm uzunluğundaki SUV’un bagaj hacmi 577 litre olarak veriliyor. 4×4 aktarmayla birlikte, 2 farklı benzinli motor seçeneği sunan E-Pace’te 3 farklı dizel motor alternatifi var.

Dizel motorlu E-Pace’lerin 150 HP’lik giriş versiyonlarında önden çekişli aktarma sunulacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version