Yaklaşık 1 yıldan uzun bir süredir Nissan GT-R50 modelinin Italdesign imzasını taşıyan versiyonunu tanıtılması için nefeslerini tutan Japon otomobil tutkunları için müjdeli bir haberimiz var. Çok sevilen modelin 50 yaşına özel tasarlanan araç, Nissan’ın bugüne dek ürettiği en yüksek performanslı GT-R olma ünvanını da taşıyor olacak. Godzilla adını taşıyan modelin 2020 yılında görücüye çıkacağı bilgisi ise nihayet kesinlik kazandı.

Malum olduğu üzere Godzilla, Japonya’nın ikonik canavarının adı. Bu ismin GT-R50’ye verilmesi bu yönüyle manidar. Nismo GT-R versiyonu 600 beygir güce ulaşan araca ilk kez Godzilla adı verilmişti. Şimdilerde ise İtalya’nın Turin şehrinde faaliyetlerine devam eden lüks tasarım evi Italdesign, Nismo GT-R’i ele alıp çok daha başka bir forma büründürmeyi başarmış gözüküyor.

Ön ve arka davlumbazları yenilenen arabada altın sarısı renk tonu ön ızgara, hava kanalları ve tamponun alt kısmında karşımıza çıkıyor. Kamuoyuyla paylaşılan görüntülerde arabanın mavi, yeşil, siyah ve nane başta olmak üzere çeşitli renk tonlarıyla satışa sunulacağı görülüyor.

Sadece 50 adet üretilecek

Nissan’a bağlı NISMO biriminde çalışan eski Formula yarış mühendisleri GT-3 adını taşıyan çift turboşarjlı 3.6 litrelik V6 modifiye ederek 110 beygir daha ek güç kazanmış durumdalar. Bu sayede GT-R50 modeli toplamda 710 beygir gibi muhteşem bir performans değerini yakalayabiliyor. Çift kavramalı altı ileri otomatik şanzıman, diferansiyel, arka trans aksler ve tahrik mili de bu yüksek performansı göğüsleyebilmesi için güçlendirilmiş.

2020 model GT-R Nismo’nun 0’dan 100 km/s hıza 2.7 saniyede çıkabildiğini hesaba katarsak Godzilla’nın bu süreyi daha da aza indirebileceğini söyleyebilmek mümkün. Her biri 1.1 milyon dolara alıcı bulması beklenen modelden ise toplamda sadece 50 adet üretilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version