Toyota‘nın efsane aracı Supra‘nın 2019 model versiyonuna dair yapbozun parçaları yavaş yavaş yerini bulmaya devam ediyor. Çıkışı hayranlarınca beklenen modele dair açıklama yapan son Toyota temsilcisi ise AR-GE ekibinin başkanı Gerald Killmann oldu.

AutoRAI‘ye verdiği demeçte birçok farklı konunun yanı sıra beşinci jenerasyon Supra hakkında da açıklamalarda bulunan Killmann, ilgi çekici bazı detayları gün yüzüne çıkarmış oldu. Öyle ki Supra’nın hiç de ucuza satılmayacağı bilgisi, bu detayların başında geliyor!

Gazoo Racing markasını fuarda tanıtmıştı

Killmann’ın açıklamalarından öğrenilene göre yeni Supra çoğunlukla Toyota’nın ana vatanı Japonya’da geliştiriliyor. Ancak Toyota’nın Avrupalı AR-GE ekibinin de katkıları yok değil.

Öte yandan yeni Supra’nın bir de yarışlar için özel geliştirilen versiyonu olacak. Bu pek şaşırtıcı değil, çünkü Toyota son düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Gazoo Racing markasını taşıyan konsept modelini görücüye çıkarmıştı zaten.

Z4 ile aynı platformu taşıyacak

2019 Toyota Supra‘nın BMW Z4 modeliyle aynı platformu paylaşacağı bilgisi de Killmann’ın dikkat çeken açıklamaları arasındaki yerini aldı. Her ne kadar platform aynı olsa da, araçların iç ve dış dizaynları kesinlikle çok farklı olacak. Ancak sıkı durun, çünkü Supra BMW tarafından geliştirilen bir motora ev sahipliği yapacak! Bu motora dair detaylı bilgi ise henüz gün yüzüne çıkmış değil.

Öte yandan Toyota’nın AR-GE ekibinin lideri, uzun bir menzile sahip hibrid güç ünitesinin gündemlerinde olmadığını da açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version