Kanada’nın en büyük eyaletleri arasında yer alan Ontario, şimdilerde otoyol güvenliğinden sorumlu polis teşkilatının Tesla CEO’su Elon Musk’a sorduğu soruyla gündeme geldi. Polis aracı olarak Cybertruck mı yoksa Model X crossover modelini mi tercih etmelerine ilişkin Musk’ın görüşüne başvuran teşkilatın paylaşımı kısa süre içerisinde yüzlerce beğeni aldı.

Cybertruck ilk çıktığı günden bu yana aracı sanal ortamda modifiye eden edene. Öyle ki Türk Emniyet Genel Müdürlüğü’nün logosunu taşıyan versiyonları dahi tasarlandı. Geldiğimiz noktada Ontario da polis aracı olarak Tesla modellerini tercih etmek isteyen devlet kurumları arasındaki yerini almış bulunuyor. Şuan için ise Musk’ın halka açık şekilde eyalet polisine cevap verdiğine şahit olmuş değiliz.

Dünyanın birçok farklı ülkesinde polisler kullanıyor

Ontario polisi bu Tesla modelleriyle ilgilenen ilk ve tek teşkilat değil. Baktığımız zaman dünyanın çeşitli ülkelerinde polis departmanlarının Tesla kullandığını görebiliyoruz. Ki genelde Model S ve Model 3’ler karşımıza çıkıyor. Ancak Cybertruck’a kıyasla daha ucuza temin edilebilecek Model X tercihi şaşırtıcı olmayacaktır.

Cybertruck ise sahip olduğu kırılmaz, kurşun geçirmez cam ile öne çıkıyor. Görece olarak şasisinin uzun olması, köşeli ve sert mizacıyla polis otosu olarak kullanılmaya uygun olduğu pekala söylenebilir.

Konuya ilişkin siz de görüşlerinizi yorum sekmesini kullanarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Evet, sizce polisler hangi aracı kullanmalı: Cybertruck mı, yoksa Model X mi?

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version