ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco Körfez Bölgesi‘nde kaza yapan Tesla Model X aracının sürücüsü, ağır yaralı bir şekilde kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza sonrasında Model X’in alev alarak bomba gibi patlaması, elektrikli otomobil modellerinin güvenliğine dair soru işaretlerini beraberinde getirdi. 

Tesla mühendisleri olay yerine gitti

Kazanın ardından olay yerine gönderilen Tesla mühendisleri, alev alan batarya paketinin araçtan sökülmesine yardımcı oldu. Elektrikli arabaların yangın çıkarmasına ilişkin çok fazla kaza rapor edilmiş olmasına rağmen, bu modellerin içten yanmalı motorlu arabalara kıyasla daha yüksek yangın riski taşıdığını gösteren herhangi bir istatistik mevcut değil.

Ancak özellikle Tesla’nın ürettiği arabaların batarya paketlerinin bir kez alev aldıktan sonra söndürme işleminin çok uzun sürdüğü biliniyor. Öyle ki daha önce de Tesla’nın alev alan Model S aracını söndürmek için tam 35 itfaiye eri canla başla mücadele etmişti.

Kaza nasıl gerçekleşti?

Mountain View‘deki 101 numaralı otobanda giderken sebebi bilinmeyen bir şekilde bariyerlere çarpan Model X aracı, peşinden gelen iki araba tarafından da çarpıldı. Bunun akabinde aniden alev alan ve bomba gibi patlayan Model X’in sürücüsü ivedilikle hastaneye kaldırıldı. Ancak talihsiz sürücü ağır yaralandığı için kurtarılamadı.

Kazanın ardından Twitter’dan paylaşılan fotoğraflarda Model X’in inanılması güç bir şekilde bomba gibi patladığı görüldü. Bu da akıllara elektrikli arabaların pek de güvenli olmayabileceğini getirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version