Güney Kore menşeli otomobil markası Kia, 193 binden fazla otomobil ve minivan modelini geri çağırmak zorunda kaldığını duyurdu. Üstelik bu kez geri çağırma kararının gerekçesi çok ürkütücü: Araçların motorunda yangın çıkabiliyor!

Şuan için sadece ABD genelinde satılan bazı Kia modellerini etkileyen bu durum yaklaşık 142 bin adet 2013 ve 2014 model Optima’ları kapsıyor. Bu arabalarda 2.4 litrelik direkt yakıt enjeksiyonlu veya 2 litrelik direkt enjeksiyonlu turboşarjlı motorlar kullanılıyor. Kia’nın açıklamasına göre modellerde kullanılan yakıt hortumu, motorun sıcaklık seviyesinin artması sonucu çatlayıp sızıntı yapabiliyor. Bu çatlaklar da yakıtın dışarı akmasına ve neticesinde yangına sebebiyet verebiliyor.

Kia mühendisleri halen daha soruna çözüm bulmak için çalışıyorlar. Geri çağırma kararı şimdiden duyurulmuş olmasına rağmen araç sahiplerinin 16 Nisan tarihi itibariyle yetkili servislerden randevu almaları isteniyor.

Başka modeller de geri çağrıldı

Öte yandan Kia’nın geri çağırdığı araçlar Optima’larla sınırlı değil. 2011 ve 2012 üretim tarihli Sedona marka minivan modellerinin yaklaşık 51 bin adedi de geri çağrılmış durumda. Bu modellerdeki risk ise yakıt enjektör rayının sıcaklık sonucu çatlaması, bu nedenle yakıt sızıntısına yol açması şeklinde tanımlanıyor.

Sedona’ların yetkili servislerce tamiri de yine Optima’larla aynı tarihte, 16 Nisan’da başlayacak. İyi haber şu ki bu zamana dek her iki model için herhangi bir ölümlü veya yaralanmalı kaza rapor edilmiş değil. Ancak Optima’lar için 8, Sedona’lar içinse 24 tane yakıt sızıntısı raporu Kia’ya ulaştırılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version