Üçüncü jenerasyon Kia Ceed, geçtiğimiz ay Cenevre’de düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkmıştı. Bu yıl Ekim ayında ise Paris Otomobil Fuarı‘na çıkarma yapması beklenen araca dair önemli bilgiler gün yüzüne çıktı.

Kia’nın Avrupa biriminde Ürün Planlama Müdürü olarak görev yapan David Labrosse, AutoRAI sitesine verdiği demeçte Ceed’in sportif GT modelinin 2019 yılı içinde müşterilerin beğenisine sunulacağını açıkladı.

200 beygirlik güce sahip olacak

Bu, iyi haberdi. Kötü haber ise Ceed GT’de bir önceki modele kıyasla çok da ahım şahım bir performans ilerlemesi kaydedilmeyecek. Yani ortalama 200 beygir civarında bir güç söz konusu. Bir önceki model yalnızca üç kapılı hatchback versiyonuyla satışa çıkmıştı, yeni kasa Ceed GT ise beş kapılı olacak. Bu da iyi bir haber olarak yorumlanabilir.

Daha az yakıt tüketimi ve emisyon salınımı!

Evet, turboşarjlı 1.6 litrelik benzinli motor eski kasalarla aynı 200 beygir gücü üretecek. Ancak Kia mühendisleri yeni modelde üstün çaba ve gayretleri sonucu yakıt sarfiyatını ciddi ölçüde azaltmayı başarmış bulunuyorlar. Daha verimli ve tasarruflu çalışan motor, özellikle AB ülkelerinin katı emisyon standartlarıyla da uyum sağlıyor.

Her ne kadar motorun oluşturacağı tork miktarına dair bir açıklama olmasa da, tahminler bir önceki model gibi 265 Nm tork gücüne yoğunlaşmış durumda.

Muhtemelen önümüzdeki yıl Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda 2019 Kia Ceed GT ile tanışabiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version