Her ne kadar ülkemize 2013 yılından bu yana Kia Türkiye tarafından getirilmiyor olsa da, Kia Optima birçok pazarda sevilerek kullanılan bir lüks sedan modeli. Ancak görünen o ki Güney Koreli otomobil devi 2021 yılında çıkacak modelin isminde değişikliğe gitmiş. Çevre Koruma Ajansı tarafından yayınlanan son rapora baktığımızda 2021 Kia Optima’nın en azından Kuzey Amerika pazarında Kia K5 adıyla satışa sunulacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

Ancak bu henüz kesinleşmiş ve Kia tarafından teyit edilmiş bir bilgi değil. Nitekim Kia Kuzey Amerika’dan beşinci nesil Optima’nın Kia K5 adını alacağına dair bir açıklama gelmedi henüz. Öte yandan Kia’nın yeni çıkaracağı SUV modeline K5 adını vereceği de konuşuluyordu. Eğer bu olursa Optima ismi yeni lüks sedan modelinde kullanılmaya devam edilecek demektir.

Son kasası 4 sene önce çıkmıştı

Halihazırda satışı devam eden dördüncü nesil Kia Optima bundan 4 sene kadar önce tanıtılmıştı. 245 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motorun yanı sıra vergi avantajlı bir versiyon arayanlar için Kia, 178 beygir güç kapasiteli 1.6 litrelik motora sahip Optima EX modelini öneriyordu.

Öğrendiğimiz yeni bilgiler ise sürekli dört çeker olacağı belirtilen 2021 Kia K5’te yeni 1.6 litrelik turboşarjlı dört silindirli motorun ve 8 ileri otomatik şanzımanın bulunacağına işaret ediyor.

Kia’nın Optima’dan K5’e geçişi resmî olarak açıklamasını bekliyoruz. Eğer her şey planlandığı gibi giderse yeni K5’in 2020’nin son günlerinde tanıtılmasına şahit olabiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version