Kia, üçüncü jenerasyon Ceed modelini tanıtmadan önce seri üretime hazır ProCeed’in merak uyandırıcı fotoğrafını görücüye çıkardı. Üç kapılı coupe modelinin yerine alması beklenen ProCeed bagaj kapağının üstünde bulunan tamamen LED’lerden oluşan stop lambalarıyla dikkat çekiyor.

VW modellerini anımsattı

Elimizde şuan için sadece aracın arkasından çekilen bir fotoğraf bulunduğu için yeni ProCeed hakkında kesin bir kanıya varabilmek güç. Ancak dikkat çeken bir detay şu: Mevcut Ceed hatchback ve wagon modellerinde modelin ismi, sol arka stop lambasının hemen altında yer alıyor. Ancak ProCeed’in ismi Kia logosunun altında, plakalığın ortasına konumlandırılmış durumda.

Bu tasarım tercihi tanıdık geldiyse yalnız değilsiniz. Volkswagen‘in son modelleri Atlas, T-Roc ve Arteon‘da da aynı tercih söz konusu.

ProCeed GT yolda!

Kia, 5 kapılı yeni ProCeed‘in daha çok Avrupa pazarının beklentileri göz önünde bulundurularak geliştirildiği bilgisini paylaştı. Şu aşamada aracın teknik ve donanımsal özellikleri kamuoyuyla paylaşılmış değil. Ancak aracın motor, şanzıman ve geriye kalan ana bileşenlerinin hatchback ve wagon modellerinden ödünç alacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan çekilen son casus fotoğraflar sayesinde şık görünümlü ProCeed GT‘nin de geliştirme sürecinde olduğu biliniyor. Modelin son tahlilde 200 beygirlik güce sahip olması bekleniyor.

13 Eylül’de tanıtımı gerçekleştirilecek

ProCeed‘in tanıtımı için Kia, 13 Eylül tarihinde özel bir etkinlik düzenleyecek. Bunun yanı sıra aracın halka açık tanıtımı 2 Ekim‘de düzenlenecek olarak Paris Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version