Butik süper spor otomobil üreticisi Koenigsegg‘in yeni modeline ilişkin söylenti ve dedikodular gündemdeki yerini konuyor. Şimdilerdeyse The Supercar Blog isimli web sitesi, “güvenilir bir kaynaktan” aldığı bilgiye göre bahsi geçen yeni modelin isminin Ragnarok olacağını iddia etti.

Marvel‘in son çıkardığı Thor filmini izleyenlerin de hatırlayacağı üzere Ragnarok ismi, İskandinav mitolojisinde dünyanın sonunu ve tüm mitolojik tanrıların ölümünü belirtmek için kullanılıyor.

1,440 beygirlik motor geliştiriliyor

Ragnarok isminin hakkını vermesi için Koenigsegg‘in yeni süper otomobilinin inanılmaz derecede güçlü olacağına dair kuvvetli bir beklenti var. Nitekim McLaren Life forumlarında yer alan bir iddia, Ragnarok’un motorunun halen daha geliştirme sürecinde olduğu ve finalde 1,440 beygir güce sahip olacağı yönünde. Üstelik bu motorun hibrid olma ihtimali de mevcut.

Çok daha hafif bir model olacak

Bir başka iddia ise Koenigsegg’in Ragnarok‘un modelinin toplam ağırlığını azaltacağı yönünde. Hedeflenen değer söylentilere göre 1,200 kilogram. Eğer bu gerçekleşirse spor otomobil üreticisi hem çok hafif, hem de çok hızlı muhteşem bir modele imza atmış olacak.

Agera RS‘nin çift turbolu 5.0 litrelik V8 motoru üzerine inşa edilen yeni motorun en fazla 8,800 RPM değerine ulaşacağı tahmin ediliyor. Böylelikle Ragnarok’un halihazırda rekor kıran Agera RS’i geçmesi mümkün hale gelecek.

Şimdilik gözler Koenigsegg’in yeni modelini görücüye çıkaracağı umuduyla 2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘na çevrilmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version