Geçtiğimiz gün Lada, efsane serisi Niva modeli için bir açıklama yapmış ve açıklamasında serinin isimlendirilmesinin değiştiğini duyurmuştu. Bir süredir sadece Lada 4X4 olarak isimlendirilen efsane model, tekrar Lada Niva adını almıştı.

Fakat 2021 yılında da satılacak olan aracın yenilik açısından hiçbir ekstra özellik getirmediği, yani önemli bir yenilik sunmadığını gördük. Zaten 44 yıldır bu durum değişmedi. Sevilen ve efsane haline gelen model, hala aynı yapıda benzer bir tasarımla yoluna devam ediyor.

Değişim için beklenen umutlar tükenmişken Renault Küresel Gelecek planlaması açıklamalarında Niva sürprizi yapıldı.

Yeni Lada Niva, 2024 Yılında Karşımıza Çıkacak

Renault grubu altında yer alan markanın, efsane serisinin yakın zamanda yenileneceği açıklandı. Bu değişimin aracı baştan sona bir şekilde değiştireceği ve aracı baştan sona yeni dinamiklerle sunacağı bilgisi de verildi.

Yani aradan geçen 44 yıllık süre sonunda, Lada Niva artık yeni bir tasarıma kavuşacak ve yeni bir motor seçeneği alacak. Bu açıklamanın hemen ardından, son serinin ne zaman geleceği konusunda da bilgi verildi. Baktığımız zaman, duyuruya göre araç 2024 yılında yenilenecek.

Yani bir 3 yıl daha yeni kasayı bekleyeceğiz. 1.7 litre 83 beygirlik motorun da değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bunun dışında 2024 yılında gelecek olan araç hakkında en ufak bir bilgi yok.

Sadece serinin CMF-B platformunu kullanacağı konusunda bir bilgi var. Merakla yenilenmesini beklediğimiz 45 yıllık modelin dışında, Lada adı altında 3 model daha gelecek. 2025 yılına kadar marka 4 yeni otomobil için duyurusunu yapmış olacak.

Rusya dışındaki pazarlar için de aktif bir şekilde satışlarının yapılacağı söylenen yeni modellerin, özellikleri ya da en azından yeni özellikleri için tüyoları verilecek olursa elbette biz de paylaşacağız. Daha önce paylaşılan Vision konsept modelinden görseller ekledik ama tabii ki bu tasarımın gelip gelmeyeceği de net değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version