Renault ve Nissan‘ın zengin pörtfolyosunda bulunan AvtoVAZ markası, Rus menşeli otomobil üreticisi Lada‘nın da sahibi konumunda. Ülkemizde de bir dönem hatırı sayılır miktarda araç satışı gerçekleştiren firma, Moskova Otomobil Fuarı‘nda hayranlarını şaşırtan bir harekete imza atarak yeni Niva’nın 4×4 Vision isimli konsept modelini görücüye çıkardı. Yeni nesil Niva 4×4 off road aracını görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Günümüzün modern SUV prototiplerini andıran yeni tasarımı Steve Mattin ve ekibinin ürünü. Devasa büyüklükteki 21 inçlik jantları, ön far ve arka stoplarda kullanılan LED aydınlatmalar bir noktada Dacia Duster‘i anımsatıyor gibi. Ancak aracın bütün olarak tasarımı kesinlikle özgün bir kimliğe sahip.

Motoru hakkında bilgi yok

Aracın kaputunun altında yer alan güç ünitesi halen daha gizemini korumayı sürdürüyor. Ancak yeni Niva’da düşük ve yüksek orantıda çalışma özelliğine sahip otomatik şanzımanın yer alması kuvvetle muhtemel.

Özel bir platform üzerine inşa edileceği açıklanan Lada Niva’nın farklı motor seçenekleriyle satışa sunulması söz konusu olabilir.

Şimdiye dek paylaşılan iç dizayn fotoğraflarında da arabada iki adet araç içi eğlence ekranının yer aldığı görüldü. Çift iklimli otomatik klima kontrolü, Bluetooth bağlantısı ve hız sabitleyici sistemi de Lada Niva‘daki yerini alacak. Günümüzün hemen hemen hiçbir ekstra özelliği bulunmayan minimalistik Niva‘sına kıyasla daha konforlu ve lüks gözüken yeni modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise merak konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version