Nürburgring Pisti’nin Nordschleife bölümünü en kısa sürede tamamlamak otomobil üreticileri için bir gurur meselesi.

Ve bu gururun en yeni sahibi Lamborghini.

Kaliforniya’da Monterey Car Week organizasyonu sırasında tanıtılan Lamborghini Aventador SVJ, 6:44,97 dakikalık zamanıyla artık Nordschleife’yi en kısa sürede tamamlayan seri üretim otomobil.

SVJ kısaltması Super Veloce (süper hızlı) ve Jota kelimelerinin ilk harflerinden oluşuyor.

İlk kez 2011’de yollarla buluşan Lamborghini Aventador’a eklenen bu üç harfle birlikte tasarımda birtakım değişiklikler yapılmış.

Lamborghini Aventador SVJ’de Öne Çıkanlar

Ön bölümde marka logosunun iki yanına hava giriş yuvaları açılmış. Tamponlar, marşpiyeler ve arka spoyler de elden geçirilirken standart Aventador’da ortada yer alan tek dörtgen egzozun yerini iki adet yuvarlak çıkış almış.

Otomobildeki en önemli değişikliklerden biri de yeni eklenen ALA sistemi. Bu sistem sayesinde aerodinamik parçalar sürüş koşullarına göre kendi kendilerini ayarlıyor.

6,5 lt’lik atmosferik V12’nin gücü 770 HP. Bu motorla birlikte otomobil 350 km/s maksimum hıza ulaşıp 0-100 km/s hızlanmasını 2,8 saniyede tamamlıyor.

Lamborghini Aventador SVJ Sınırlı Sayıda Üretiliyor

Sadece 900 adet üretilecek olan Aventador SVJ’de güç aktarımı 4 tekerlekten çekiş sistemi ve ISR adlı sıralı otomatik şanzımanla gerçekleşiyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version